Netflix abone sayısı 130 milyonu geçti

Share

Dünyanın en fazla kullanılan film ve sıra izleme platformu Netflix, 2018 yılı için ikinci çeyrek raporlarını yayınlandı. Açıklanan verilere bakıldığında olabildiğince iyi bir tablo ile karşı karşıya kalınırken, şirketin hedeflerini tutturamadığı görülüyor.

5.15 milyon yeni abone kazanan Netflix’in yekün kullanıcı rakamı 130 milyonu geçti. Ancak, tahminler şirketin bu çeyrekte 6 milyon yeni kullanıcı kazanacağı yönündeydi. Yani, 1 milyon noksan ile 131 milyon abone hedefinin altında kalındı.

Netflix abone rakamı açıklandı

ABD için 1.23 Milyon yeni kullanıcı hedeflenirken, 674 bin şahıs aza oldu. Dünya genelinde 5,11 milyon hedefine karşı, 4.47 Milyon kullanıcı kazanıldı. Böylece, Netflix’in abone rakamı ABD’de 72,7 milyon, öbür ülkelerde 57,4 milyona ulaştı.

Netflix’in ikinci çeyrek geliri, 3,91 milyar dolar oldu. Geçen sene Nisan – Haziran döneminde şirketin 2,78 milyar dolar gelir elde ettiğini dikkate aldığımızda, bu geçen senenin tıpkı zamanına göre yüzde 40,7 artış sağlandığını gösteriyor.

Geçen sene ikinci çeyrekte 65,6 milyon dolar olan net kar, bu yılın tıpkı döneminde 384 milyon dolara yükseldi. Hem kullanıcı sayısı, hem de gelir itibariyle hedeflerin altında kalınması, Netflix hisselerinde düşmeye sebep oldu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...