Güzellik değil mutluluk uykusu

Share

Defalarca duymuş olabilirsiniz. Bir kez de biz tekrarlayalım: İyi bir uykunun saymakla bitmeyecek kadar çok faydası var. Tabii uyku derken sadece süresinden değil kalitesinden de bahsettiğimizi belirtelim!

8 saatten az uyuyan kişilerde dikkat bozukluğu, hafıza noksanlığı ve depresyon eğilimi gözlemleniyor. Tabii uykunun süresi kadar kalitesi de önemli. Örneğin 23.00-02.00 saatleri arasında en az bir saat derin uykuda olmamak, kilo problemi ve sindirim sıkıntılarına yol açabiliyor.

Odada ses, ışık ve gürültü varken (mesela açık kalan bir televizyon ya da gürültülü bir sokak) uyumak, derin uykuya geçmeyi kısıtlıyor. 2014’te kadınlar üzerinde yapılan başka bir çalışmaysa kaliteli ve yeterli uyku alan kişilerin daha mutlu olduklarını kanıtlamış.

Kaliteli Uyku İçin

Pozitif insanlar daha iyi uyuyor ve daha mutlu uyanıyor. Bu yüzden yatmadan önce olumlamalar yapmayı ve hayal kurmayı ihmal etmeyin!
İyilik hissi veren melatonin hormonunu salgılamak için tamamen karanlık, TV ve ışığın açık olmadığı bir odada uyuyun.
Yatmadan önce rahatsız edici filmlere, fotoğraflara bakmayın.
Görebileceğiniz bir yere çiçekler koyun. Uyanınca çiçekleri gören kişiler hem daha enerjik hem daha pozitif oluyor.

Güzellik uykusunu kesinlikle destekliyoruz; ama uyku en çok mutluluğun ilacı!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...