Huawei 2018 yılında elde ettiği gelirle rekor kırdı

Share

Huawei 2018 yılında elde ettiği geliri kullanıcıları ile paylaştı. Son dönemlerin yükselen yıldızı Huawei 2018 yılında ne kadar gelir elde etti? Gelin, söz konusu bu detaylara yakından bakalım.

Huawei 2018 yılında rekor gelir elde etti!

Çin’in yükselen markalarından olan Huawei, hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta 200 milyon adet akıllı telefon satış hedefini yakaladığını duyurmuştu.

Ülkemizde de her geçen gün popülaritesini daha da arttıran Huawei, dünya çapında büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor. 2018 yılı içerisinde toplamda 200 milyondan fazla akıllı telefon satarak oldukça büyük bir başarıya imza atan teknoloji devi, ayrıca şirket genelinde elde ettiği gelirle de rekor kırdı.

Huawei Dönüşümlü CEO’su Guo Ping yapmış olduğu konuşmasında şirketin bu yılki kazancının 100 milyar doları aştığını ve bu yılı toplamda 109 milyar dolarlık bir gelir ile kapatacaklarını belirti.

Geçtiğimiz yıla oranla dünya genelinde toplamda yüzde 21‘lik bir artış gerçekleştirdiklerini de özellikle vurgulan Guo Ping, 2018 yılında şirketin ilk defa 100 milyar dolarlık gelire ulaştığını da özellikle belirtti.

Bir yandan 5G içinde yatırımlarına devam eden teknoloji devi, 2019 yılında söz konusu bu teknolojiden de büyük gelirler elde etmeyi de planlıyor.

Bu yıl akıllı telefon satışları ile oldukça büyük gelirler elde eden Huawie’den henüz detaylı raporlar paylaşılmadığını da özellikle belirtelim. Son dönemlerde Samsung ve Apple ile olan rekabeti ile sık sık gündeme gelen teknoloji devi, hatırlayacağınız üzere 2018‘in son çeyreğinde de Apple‘ı geride bırakarak 2018’i ikinci sırada bitirmişti.

Huawei akıllı telefon satışlarında ikinci sırada!

Nikkei Asian Review verilerine bakacak olursak, Çinli şirketin, 2017 yılında 153 milyon adet akıllı telefon satışı yaparak listenin üçüncü sırasında yer aldığını görmekteyiz.

018 yılında ise P20 ve Mate 20 modelleriyle tabiri caizse büyük bir sıçramaya imza atan teknoloji devi, satış rakamlarını yüzde 30’luk bir oranla artırmayı başardı. Böylece 200 milyon adetten fazla akıllı telefon satan Çinli üretici, ilk kez bir yılı ikinci sırada tamamladı.

International Data Corp. (IDC) verilerine göreyse Çinli dev, 2017 yılında küresel akıllı telefon pazarının yüzde 10.4‘üne sahip olduğu belirtiliyor. Bu yıl ise, söz konusu bu oranı daha da artıran şirket, küresel anlamda Apple’ı geride bırakarak liderliğe bir adım daha yaklaştı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...