Serinletici, Mamma Mia ön gösterimindeydi!

Share

20 Temmuz’da vizyona girecek Mamma Mia! Here We Go Again’i ön gösterimle izleyip düşüncelerimizi paylaşmamak olmazdı.

Öncelikle Mamma Mia! Here We Go Again, içinde fantastik öğeler barındırmadan nasıl sihir yapılabileceğini bizlere gösteren bir hikayeye sahip. Geçmişi, bugünü ve geçmiş gelecek zamanı öyle güzel harmanlamış ki film başladığından beri kendinizi adeta bir zaman makinesinin içinde hissediyorsunuz.

Annesinin hatırasını yaşatmak isteyen Sophie, işe annesinin otelini ve pek tabii hayallerini devralarak başlıyor. Zorluklara karşı annesi ve hayattaki en yakın arkadaşı Donna’yı örnek alarak mücadele ediyor.

Bu sırada biz Donna’nın gençliğine gidiyoruz ve Sophie’nin 3 tane babası olmasının altında yatan esas hikayeyi öğreniyoruz. Bu o kadar ritmik, o kadar eğlenceli ve duygusal bir şekilde anlatılıyor ki, Donna’nın yerinde olsaydım ne yapardım diye düşünürken buluyoruz kendimizi. Ve içten içe onun delidolu ve maceraperest ruhuna hayran olmadan edemiyoruz.

jeremy irvine in mamma mia here we go again ile ilgili görsel sonucu

Yunanistan’daki küçük bir adada inşa edilen hayaller, tatlı bir otel, bolca kalp çarpıntısı ve tabii muhteşem ABBA şarkıları eşlik ediyor filme. Denizin maviliği otele sıçrıyor, kıyafetlere, gözlere ve kalbin derinliklerine… İzleyene inanılmaz bir enerji ve keyif veriyor bu durum. Dahası filmi izleyen biri değil de filme konu olan biri gibi hissediyor insan kendini.

mamma mia here we go again ile ilgili görsel sonucu

‘Hayat kısa, dünya büyük. Anılar biriktirmek istiyorum’ düşüncesiyle yollara düşen Donna’nın çılgın hayallerinin onu nasıl özgürleştirdiği, mücadeleci ruhunun kalbiyle ve genleriyle nasıl kızı Sophie’ye geçtiğini izlemekten büyük keyif alıyorsunuz.

Cher’in hikayeye dahil oluşunu ise ‘fırtına öncesi sessizlik’ olarak adlandırabiliriz. Gelişi muhteşem bir fırtınaya sebep oluyor. Hayatın davetsiz misafirlerle ne kadar olağanüstü olabileceğinin bir göstergesi adeta büyükanne Cher!

Mamma Mia! Yeniden Başlıyoruz ile ilgili görsel sonucu

Son olarak söylememiz gerekirse ilk filmi sevenlerin bu filme ilk görüşte aşık olacağına inanıyoruz. Acaba sönük bir devam filmi mi gelecek şüphesi olanlar ya da müzikal sevmeyenler; Mamma Mia! Here We Go Again hiç anlamadan kalbinizi çalacak. Buna hazır mısınız?

İyi seyirler…

Not: Jeneriği izlemeden sinema salonunu terk etmeyin, yine muhteşem bir yaratıcılık ile hazırlanmış.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...