Koltukta otururken sosyalleşmek

Share

Sen de koltukta sosyalleşmeyi tercih edenlerdensen, bu haberimizi mutlaka oku.

Günümüzün dijital dünyasında hepimiz adeta telefon ve tabletlerimize yapışık yaşıyoruz. Hatta çoğunlukla bunun karşımızdaki kişi için kaba sayılabilecek bir hareket olduğunu bile algılayamıyoruz. Öyle ki yapılan bir araştırma, bazı insanların seks esnasında bile telefonlarını kontrol ettiklerini gösterdi.

Dijital çağın en gözle görülür sonucu, sosyal aktivitelerin artık dijitale dönüşmesi. Araştırmalar insanların yüz yüze görüşmektense dijital ortamda haberleşmeyi tercih ettiklerini gösteriyor. Google ve Apple gibi dijital dünyanın iki devi ise, yüz yüze sosyalleşmeyi teşvik etmek için “Moment” adında, telefonun günde kaç saat kullanıldığını gösteren uygulamalar çıkardı.

Psychology Today / Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...