Samsung Galaxy Note serisi bitebilir

Share

Ağustos ayında tanıtılacak olan Galaxy Note 9, Galaxy Note ailesinin son modeli olabilir! Yanlış okumadınız! Galaxy Note serisi bitiyor mu? Samsung’un planı oldukça ilginç! Galaxy S10 serisi ile her şey değişebilir!

Samsung, 9 Ağustos’ta Galaxy Note 9 modelini resmi olarak tanıtacak. Uzun yıllardır, yılın ilk döneminde Galaxy S serisinin yeni modelini, ikinci yarısında ise Galaxy Note serisinin yeni üyesini satışa sunan şirketin, 2019 planlarında Galaxy Note serisine devam etmek olmadığı iddia ediliyor. Peki, Galaxy Note serisine ne olacak?

Özellikle son iki yıla bakıldığında, tasarım ve teknik özellik noktasında, Galaxy S ve Galaxy Note modelleri arasındaki makas iyice daraldı. Aradaki en temel farkın, Note serisinin temelini oluşturan S-Pen olduğunu belirtebiliriz. Akıllı telefon dünyasındaki 10. yılına girecek olan Galaxy S serisinin, 2019 yılındaki lansmanı ile Note serisinin Galaxy S ailesine entegre edilmesi gündemde. Bu da, Galaxy S ve Galaxy Note modellerinin tek bir telefonda birleşeceği anlamına geliyor.

Galaxy S10 S-Pen ile gelebilir!

Ortaya çıkan iddialar son derece şaşırtıcı. 2019 yılında tanıtılacak olan Galaxy S10 serisinde, 5.8 inç, 6.2 inç ve 6.4 inç olmak üzere üç modelin olması gündemce. İddialar doğruysa, Beyond 0, Beyond 1 ve Beyond 2 kod isimleriyle sızdırılan modellerin, en büyük ekranlı modeli, Galaxy S10+ adıyla üretilecek ve Note serisinin en önemli özelliği olan S-Pen ile donatılacak.

Her şey Galaxy X için!

Bu hamlenin sebepleri, iki temel amaç ile yorumlanıyor. Bunlardan ilki, üretim maliyetlerini azaltmak. Samsung’un yılın 2 yarısı için ayırdığı bütçede önemli bir tasarruf yapması, son derece yüksek bir ihtimal. İkinci sebep ise, Note serisi yerine Galaxy X modeline yoğunlaşmak. Uzun bir süredir, katlanabilir ekranlı Galaxy X modeli gündemi meşgul ederken, Samsung’un iki ana model üretimi sırasında, Galaxy X’e vakit ve bütçe ayırması çok da mümkün görünmüyordu.

Tüm bunlar konuşulurken, 9 Ağustos’ta tanıtılacak olan Galaxy Note 9 için de, beklentiler oldukça yüksek. Samsung’un yılın ikinci yarısında satışa girecek olan Note 9 için, 12 milyon satış rakamı hedeflediği belirtiliyor. Bu rakamın, yıl sonuna kadar hedeflenen rakam olduğunu da belirtelim.

Sizce Galaxy S ve Galaxy Note serisinin birleştirilmesi, Samsung’un akıllı telefon dünyasındaki durumunu nasıl etkiler?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...