Az beklenti, çok mutluluk

Share

Romantik komedi filmlerine aldanıp, kitaplara inanıp, en çok da kız arkadaşlarımızla yaptığımız uzun sohbet saatlerinin sonunda ne çok şey istiyoruz. Çok yakışıklı bir sevgili, muhteşem bir kariyer, Chanel’lerin Miu Miu’ların havada uçuştuğu bir dolap, dillere destan bir evlenme teklifi, hep çok sevecek hiç aldatmayacak yakışıklı bir prens, huzurlu bir ilişki, çok yorgun eve döndüğünüz o iş gününün sonunda hazırlanan mükellef sofra, sabah uyanınca gülümseyen bir yüz…

ddd

Hayalin büyüğü küçüğü olmaz evet ama olmayınca da olmuyor. Kurduğumuz tüm hayaller birer balon olup uçuyor, sönüyor, yere yapışıyor. Tabii ki hayal kurmanın kötü bir yanı yok ama işin kötü yanı sürekli beklenti içinde olmak. Beklentilerle büyüttüğümüz o adamlar istediklerimizi yapmadıklarında da acısını kendimizden, kadehlerden ya da çevremizden çıkarıyoruz.

Evet, çok sevdiğinizi, aşık olduğunuzu, birbirinizle çok uyumlu olduğunuzu biliyoruz. Fakat kimsenin mükemmel olmadığını unutmayın. Bunu unutur, ilişkilerinizde mükemmeli ararsanız ömrünüzün sonuna kadar yalnız kalabilirsiniz. Her şeyin sonuna ‘daha’ eklemek, konuşmadığınız konular için beklenti içine girmek, hem sizi hem de ilişkinizi yorar.

Ne diyor sevgili Orhan Gencebay: ‘Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni!’ Durun durun baştan başlayalım… Biz insanlar doğamız gereği hata yaparız, mükemmel canlılar değiliz. Kadın ve erkek de farklı düşünen, birbirini anladığını iddia eden iki cins. Ve bu noktada her şeyin mükemmel olmasını beklemeniz havalimanına gidip deniz otobüsü gelmesini beklemek gibi bir şey. İlişki terapistlerine göre ilişkilerde ilk hata; çatışmasız, kavgasız, mükemmel bir ilişki yaşama arzusu. Bu noktada istemeniz gereken şey huzurlu ve dengeli bir ilişki yaşamak olmalı.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...