Yapay et yakında restoranlarda yer alacak

Share

Hollanda’da yapay et üretmek üzere kurulan bir girişim, yapay etin maliyetini son zamanlarda oldukça düşürmeye başladı. Bunun yanı sıra Mosa Meat girişimi, yapay et dünyasında elde ettiği başarıları sayesinde de kısa bir süre önce 7.5 Milyon euro yatırım aldı.

Mosa Meat, ilk yapay etini 2013 yılında bütün halk için satışa sunmuştu. Yapay et ile yapılan ilk hamburgerin fiyatı 2013 yılında 250 bin euro olarak belirlenmişti. Tabi bu rakam oldukça yüksek olduğundan dolayı Mosa Meat, maliyeti düşürmek için çalışmalara başladı.

Uygun Fiyatlı yapay et satışı ne zaman başlayacak?

En sonunda ortaya çıkan haberlere göre 2021 yılında yapay etten yapılan hamburgeri 9 euro fiyat etiketiyle restoranlarda satacağı söylenen Mosa Meat’in ondan sonraki 7 yılda da maliyeti olabildiğince düşürmeye çalışacağı söyleniyor.

Mosa Meat’e yatırım yapan, İsviçre’deki lider et üreticisi olan Bell Food Group’un CEO‘su konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Ete olan talep hızla artıyor ve gelecekte sadece hayvan yetiştirerek bu ihtiyacı karşılamak mümkün olmayacak. Biz bu teknolojinin çevresel koşullara duyarlı tüketiciler için gerçek bir alternatif olabileceğine inanıyoruz ve et endüstrisindeki bilgi birikimimizi Mosa Meat ile yaptığımız stratejik ortaklığa taşımaktan mutluluk duyuyoruz.

Mosa Meat’in çalışmaları yolunda gittiği takdirde 2021 yılından sonra, etin kısıtlı olması gibi bir sorun olmayacak. Ayrıca ilerleyen yıllarda yapay etin oldukça ucuzlayacağı söyleniyor. Tabi, doğal ete göre içindeki besin miktarının ne kadar olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...