Android ücretli hale gelebilir

Share

Google, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Rekabet Komisyonu tarafından 5 milyar dolarlık rekor bir para cezasına çarptırılmıştı. Google CEO‘su Pichai, ceza sonrasında yaptığı açıklamada Android ücretli hale gelebilir ifadelerini kullandı.

Android‘in Google uygulamalarıyla birlikte gelmesinin ve üreticilerin Google uygulamalarını kullanması için zorlanması gerekçe gösterilerek kesilen bu para cezası Google cephesini sinirlendirmişe benziyor.

Daha öncesinde de Google‘ın ön tanımlı arama motoru olarak gelmesi dolayısıyla davalık olan Google, Android’i ücretli hale getirebileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği‘nin gerekçelerine karşı cevap niteliğinde bir açıklama yapan CEO, “Android içerisinde bulunan Google’a ait her uygulamanın silinerek alternatifini kullanılması mümkün ve biz bu konuyla ilgili herhangi bir kısıtlamada bulunmuyoruz.” Ifadelerini kullandı.

Konuyu üreticilerin sorumsuzluğu olarak nitelendiren CEO, bu duruma çözüm olarak Android‘in ücretli bir hale getirilme fikrine sıcak baktığını da ekledi.

CEO, Google‘ın, Avrupa Birliği‘nin vermiş olduğu bu karara itiraz edeceğini de belirtti.

Ayrıca, durumun çözülememesi halinde üreticilerden Android işletim sistemi kullanan cihaz başına ücretlendirme fikrini hayata geçirmeyi düşündüklerini de ekledi.

Bu durumun cihaz fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği sorusu ise tamamen Google’a bağlı. Eğer Google, Android işletim sistemini kullanan cihaz başına talep edeceği ücreti düşük tutarsa üreticiler bu fiyatı piyasaya yansıtmayabilir.

Fakat Google’ın bu fiyatlandırmayı yüksek tutması durumunda, fiyatlarda minimal artışlar görmemiz muhtemel.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...