Xiaomi Mi A2 ve A2 Lite tanıtıldı

Share

Xiaomi gerçekleştirdiği etkinlikle merakla beklenilen Xiaomi Mi A2 ve Xiaomi Mi A2 Lite akıllı telefon modellerini resmen tanıttı. Peki, Xiaomi Mi A2 Lite ve Xiaomi Mi A2 özellikleri neler?

Xiaomi Mi A2 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi 6X ile benzer donanım özelliklerine sahip olan Xiaomi Mi A2, MIUI yerine stok Android kullanmasıyla farklılaşıyor. Şirketin geleneği devam ettirmesi durumunda özelleştirilmemiş olan Android Oreo sürümü Mi kullanıcı arayüzü içerisindeki Kamera ve Takvim uygulamaları ile birlikte gelecek. Şimdi isterseniz Xiaomi Mi A2 özellikleri için detaylara bakalım.

Ürün 5.99 inç 1080 x 2160 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekranla geliyor. Ekranın Gorilla Glass 5 koruması altında olduğunu ve çıkıntıya sahip olmadığını da belirtelim. Qualcomm Snapdragon 660 mobil platformundan gücünü alan cihaz 4 GB ve 6 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra 32 GB, 64 GB ve 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri sunuyor. 32 GB modelde microSD kart ile depolama kapasitenin artırılması maalesef mümkün değil. 6 GB RAM seçeneği ise sadece 128 GB modelde mevcut.

Mi A2 kamera tarafında kullanıcıları oldukça cezbedeceğe benziyor. Selfie kamerası için 20 Megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX376 sensör kullanılıyor. Ayrıca, selfie çekimleri için LED flaş ile birlikte yapay zeka destekli efektler ve HDR de sunulanlar arasında.

Çift arka kamerada da f/1.75 diyafram değerine sahip aynı sensöre 12 Megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX486 eşlik ediyor. İki sensör arasında çekime uygun olarak elle geçiş yapılabilmesi de mümkün. Görüş açısında ise herhangi bir farklılık olmadığının altını çizmek gerek. Çünkü bunlar telefoto veya geniş açı lensler değil. Ürün 3,000 mAh batarya kapasitesine sahip. Ürünle birlikte 10W şarj adaptörü sunuluyor.

Siyah, Mavi, Kırmızı, Altın ve Roze Altın renk seçenekleri sunulan cihaz 7.3 milimetre kalınlığında ve 166 gram ağırlığında. Ülkemizin de dahil olduğu 40 pazarda satışına başlanacak olan cihaz Avrupa’da ilk olarak 27 Temmuz tarihinde piyasaya sunulmuş olacak. Ülkelere göre çıkış tarihlerinin farklılık göstereceğini de hatırlatalım. 4 GB/32 GB model 250 avro, 4 GB/64 GB model 300 avro ve 6 GB/128 GB model 350 avro fiyat etiketine sahip.

Xiaomi Mi A2 Lite özellikleri ve fiyatı

Mi A2 Lite ise 5.84 inç 1080p+ çözünürlükte 19:9 görüntü oranına sahip ekran ile birlikte gelirken üründe ekran çıkıntısı bulunuyor. Gücünü Qualcomm Snapdragon 625 mobil platformundan alan ürün 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama ile 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip iki farklı seçeneğe sahip. Cihazda microSD kart ile kapasite artırımı gerçekleştirmeniz mümkün. Ürün tabii ki yine Android One tabanlı olarak kutudan çıkıyor.

Çift arka kamera 12 Megapiksel + 5 Megapiksel sensörlerden oluşuyor. Selfie kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlüğünde. 4,000 MAh bataryası bulunan ürün 8.8 milimetre kalınlığında.

27 Temmuz tarihinde Avrupa’ya ayak basacak olan akıllı telefonun fiyat anlamında oldukça agresif olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. 3 GB/32 GB model 180 avro, 4 GB/64 GB model ise 230 avro fiyatla satışa sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...