Şairlerin sosyal medyada katledilen 10 sözü

Share

Onlar bir zamanlar en değerli şairlerin kalbimize dokunan sözleriydi. Ne zaman duysak içimiz cız ederdi veyahut yüzümüze hoş bir gülümseme yayılıverirdi. Bu şairlerin, bu canım yazarların yanı başımızda durup bizler için yazdığını düşünürdük bu sözleri. Keyiflenirdik. Belki bu yazarlar kadar afilli cümlelerimiz yoktu fakat; kalbimizden geçen hislerin hayat bulmuş haliydi o kelimelerin toplamı.

Sonra gel gelelim sosyal medya dedikleri o havuz ortaya çıktı. Havuzun içi zamanla boş insanlarla dolmaya başladı. Bu boş insanlar içlerinin de boş olduğunu belli etmemek için yazarların içi dolu cümlelerini seçerek kendilerini entellektüel biriymiş gibi göstermeye başladılar.

En tanınmış yazarların en bilindik sözleri hurda arabalar gibi bedavaya sahiplenilir oldu. O unutulmaz sözler kendi ağızlarından çıkmışçasına benimsendiler, kolayını bulsalar altına kendi imzalarını atacaklardı.

İnsanoğlu işte, yetinmeyi bilmiyor. Keşfetmeyi bilmiyor. Güzelliğin tadını bilmiyor. Tek derdi popülerlik ve entellektüellik olan insanların doldurduğu bir havuzu seyrediyoruz içimiz acıyarak.

İşte büyük yazarların popülerlik uğruna kullan-at yöntemi ile katledilen unutulmaz 10 sözü:

1- Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı. / Cemal Süreyya

2- Hayat kısa, kuşlar uçuyor. / Cemal Süreyya

3- Bence sen de şimdi herkes gibisin. / Nazım Hikmet

4- Çünkü ayrılık da sevdaya dahil… / Attila İlhan

5- Kırılmasın diye üzerine titrerdim, o hep üşüyorum sanırdı. / Can Yücel

6- İnsanlar gelmeleriyle yalnızlıklarını dağıtanları severler. Gitmeleriyle yalnız bırakanlara aşık olurlar. / Özdemir Asaf

7- İkimiz birden sevinebiliriz, göğe bakalım. / Turgut Uyar

8- Bir gün çay içelim seninle, çaylar benden manzara senden olsun… / Orhan Kemal

9- Seninle şöyle bir oturup konuşamadık. / Sabahattin Ali

10- Konuştukça söyleyemediklerimiz birikiyor. / Tomris Uyar

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...