Yunanistan’daki yangınlarda ölü sayısı 79’a yükseldi

Share

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki iki büyük ormanda çıkan yangının ikinci gününde ölü sayısının en az 79 olduğu belirtildi. Çıkan yangın sonucunda 187 kişinin yaralı olduğu bildirilirken yaralıların 23’ünün çocuk olduğu kaydedildi. Yaklaşık bini aşkın evin yandığı Mati’de yangın söndürülürken dağlık kesimlerde yangının devam ettiği belirtildi.

İtfaiye memuru Stavrula Marili’nin yaptığı açıklamaya göre çıkan yangon sonucunda 79 kişi hayatını kaybetti. İtfaiyenin açıklamasında, “Şimdiye kadar düzinelerce kayıp kişiler için telefon aldık. Tespit etme süreci devam ediyor ama şu ana kadar 79 kişinin kimliği tespit edildi. Mati, Rafina ve Nea Vuca’da kayıp şahıslar için devriyeler arama yapmaya devam ediyor. Kayıp çağrıları için 199’u aramalarını hatırlatırız” denildi.

Atina’da yardım toplanmaya başlandı. Devlet bir organiazsyon yapmaya çalışırken, kan bağışında kuyrukların oluştuğu öğrenildi. Halkın mağdurlara giyecek ve yiycek yardımında bulunduğu bildirildi.

AB bayraklarını yarıya indirdi

Yunanistan’da yaşanan yangınlar sonucu hayatını kaybedenler için ulusal yas ilan etmesinin ardından Avrupa Birliği bayraklarını yarıya indirdi.

AB resmi instagram hesabından paylaştığı görselde, “Bu zor zamanlarda Yunan halkının yanındayız. Büyük bir acıya sebep olan yakıcı yangının kurbanlarının arkadaş ve ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Kammenos: Yangından etkilenenlerin askeri hizmetleri ertelendi

Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, yaptığı açıklamada, bölgeye araçlar gönderdiklerini belirtti. Kammenos, hasar gören evlerin tadilatları için gerekli olan şeylerin yapılacağını belirterek, Meriç’te bulunan askeri birliklerde görev yapanlar aileleri için bölgeye gelebileceğini ve bölgede yangından etkilenlerin askeri hizmetlerinin ertlendiğini söyledi.

Atina'da yangınların gerçekleştiği bölgeler

Atina ve çervesinde OHAL ilan edildi

Dün Bosna Hersek’e yapacağı resmi geziyi, operasyonu koordine etmek için yarıda kesen Başbakan Aleksis Çipras itfaiyecilerinin işinin ‘çok zor’ olduğunu söyledi.

2 gündür devam eden yangın sonucunda Atina ve çevresinde OHAL ilan edilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Başbakan Aleksis Çipras, Yunanistan’ın zor bir sınavdan geçtiğini belirterek 3 günlük ulusal yas ilan ettiklerini açıklamıştı.

’15 yangın eş zamanlı başladı’

Afetlere karşı sivlleri korumu ajansının yetkilisi Yanna Çupra “Atina’da 3 farklı cephede 15 yangın eş zamanlı olarak başladı” dedi.

Yunanistan’ın yardım talebi sonrası Kıbrıs ve İspanya da ülkeye itfaiyeci ve uçak gönderdi.

Kıbrıs’tan 60 itfaiyeci gönderilirken İspanya’dan da iki yangın müdahale uçağının bölgeye gitmesi bekleniyor.

T24, BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...