Yunan piskopos: Yangın, Çipras ateist olduğu için çıktı

Share

Mora (Peloponez) Yarımadası’ndaki Kalavryta bölgesinin piskoposu Amvrosios, Yunanistan’da 80’den fazla kişinin ölümüne yol açan yangının “Çipras’ın ateist olması sebebiyle” çıktığını söyledi.

“Ateist Başbakan Aleksis Çipras Tanrı’nın öfkesini çekiyor” diyen psikoposun bu ifadeleri, Yunanistan’da tepkiyle karşılandı.

Görüşlerini kişisel blog hesabından paylaşan Amvrosios, “SYRIZA’nın ateistleri genel felaketin sebepleri. Onların ateistlikleri, Tanrı’nın gazabını çekiyor ” ifadelerini kullandı.

Psikoposun bu çıkışı, diğer Ortodoks din adamları da dahil olmak üzere sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından kınandı.

Atina Başpiskoposluğu ise salı günü yaptığı açıklamada, Amvrosios’un ‘sadece kendi kişisel görüşünü ifade ettiğini’ söyledi.

T24

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...