Yıpranmadan ayrılık mümkün mü?

Share

Yollarınızı ayırmanın en iyi çözüm olduğuna karar verdiğinizde, gerçek ayrılık anının sinirlerinizi epey yıpratacağı kesin. Sonuçta insanların kalpleri kırılabilir. Burada size ayrılığı atlatmakta eşlik edecek ve karşınızdaki kişinin acısını azaltabilecek birkaç öneride bulunacağız.

Açık Sözlü Davranın: Ayrılma kararı alma sebeplerinizden iyice emin olun. Bazen yüzeydeki sebep, gerçeğinden oldukça uzaktır. Gerçek sebebi bulmak için kendinizi iyice sorgulayın. Durumun bu kadar içinde olmak kararlarınızı bulandırabilir. Kendinizi ortamdan soyutlayın ve biraz yalnız kalın. Bu, ihtiyacınız olan netliği kazanmanızı sağlar.

Kendine Karşı Dürüst Olun: Kendinize ve karşınızdakine karşı dürüst olmaktan vazgeçmeyin. Doğruyu söylemek ilk başta zor gelse de her zaman doğru seçenektir.

Buluşma Ayarlayın: Sevgilinizle karşılıklı konuşabileceğiniz bir zaman belirleyin. Ayrılmak için mesaj göndermeyin, e-posta yazmayın ve mümkünse telefonda ayrılmayın.

Anlayışlı Olun: Buluşmanızdan önce, karşınızdaki kişiye karşı anlayışlı ve şefkatli bir ruh haline girmeye çalışın. Bu hem sakin kalmanızı sağlar hem de onun iyileşmesini kolaylaştırır.

Konuşma Sırasında Net Olun: Konuşma boyunca, sebeplerinizi açık ve net (ve tabii ki saygılı) bir şekilde iletmeye çalışın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...