iPhone 9 ve iPhone X Plus sızdırıldı

Share

Apple, iPhone X ile birlikte çentikli ekran deneyimini popüler hale getirmeyi başladı. Fakat asıl merak edilen konu, yeni iPhone modellerinde çentik olup olmayacağı sorusu. Ortaya çıkan son görsellere bakılırsa iPhone 9 ve iPhone X Plus tasarımı çentikli ekran geleneğini sürdürecek.

Geçtiğimiz günlerde internete düşen sızıntılar da, Apple‘ın 6.5 inçlik iPhone X Plus modelini doğruluyor. Ayrıca sızıntıya göre 6.1 inçlik iPhone 9 da bu sene tanıtılacak. Apple’ın ayrıca 2. nesil AirPods, yeni iPad Pro modellerini ve 4. nesil Apple Watch‘u tanıtması da bekleniyor.

iphone 9 ve iphone x plus tasarımı 2

Yeni iPhone‘ları heyecanlar bekleyen Apple kullanıcılarının, tasarımsal anlamda umduklarını bulamama ihtimalleri oldukça yüksek gibi gözüküyor. Eylül ayında tanıtılması planlanan yeni iPhone’ların tasarımları, iPhone X modeline oldukça benziyor olmasıyla, iPhone severleri üzebilir.

Apple’ın iPhone 8, 8 Plus ve X modelleriyle ile birlikte yeniden arka yüzeyde cam kullandığı tasarım anlayışı, yeni iPhone‘larda da devam edecek gibi gözüküyor. Sızıntılar doğruysa, iPhone X Plus modeli tasarımsal olarak, iPhone X‘e göre sadece boyut farklılığı gösterecek.

iphone 9 ve iphone x plus tasarımı sdn 2

iPhone 9 ise flaşın kameranın altına konumlandırması ile tasarımsal farkını ortaya koyacak gibi gözüküyor.

İki cihazın da ön yüzünde çentikli ekran geleneğine devam edildiği gözüküyor. Dolayısıyla, Apple cephesinde çentiksiz ekran bekleyen kullanıcıların bir sonraki iPhone’u beklemeleri gerekebilir.

Shiftdelete

 

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...