Dolar, gün ortasında 4,94 lirayı gördü

Share

Amerikan dolarının gün ortasında rekor seviyeye ulaşarak 4,93 liranın üzerini test ettiği kaydedildi.

Dolar kurunun hafta başından itibaren süren yükselişinin bugün rekor tazeleyerek sürdüğü görülürken, Amerika Birleşik Devletleri tarafından artan yaptırım tehditlerinin ve sabah saatlerinde açıklanmış olan İmalat PMI verilerinin eşik değerin altında kalmasının bunun üzerinde etkili olduğu izlendi.

Gün ortasında hızla yükselmeye devam eden dolar kurunun, saat on iki sularında 4,94 lira bandını yakaladığı kaydedildi. Şu anda ise yüzde 0,36 oranında yukarı yönlü seyir gösterdiği izlenen Amerikan dolarının serbest piyasada alış fiyatının 4,9298 liraya satış fiyatının ise 4,9308 liraya kadar yükseliş gerçekleştirdiği bilgisine ulaşılıyor.

Bununla birlikte Amerikan dolarında izlenen yükselişin gün içerisinde devam edeceğini belirten uzmanlar, bu rekor denemesinin piyasaları etkisi altına alacağını da ifade ediyor.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...