Işığın saklandığı yer: Ceneviz Koyu

Share

Pırıl pırıl bir güneş, berraklığı ile içinizi açan masmavi deniz, yanı başınızda yüzen caretta carettalar, ayağınızın altına serilmiş kadife yumuşaklığında kum, yemyeşil ağaçlar… Cennete hoş geldiniz!

Antalya/Kumluca ya da Olympos yakınlarına yolunuz düşerse Ceneviz Koyu’na uğramak bu hayatta kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biri olacaktır. Yaşarken cennetin kapılarını aralayabileceğiniz saklı koylardan biri burası. Saklı ve mükemmel…

Adrasan’dan(Antalya/Kumluca) sabahları saat 9:00-10:00 arası düzenlenen tekne turlarıyla Ceneviz Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Karadan ulaşımı olmaması büyük bir avantaj. Bu sayede koy, gözlerden uzak ve tertemiz kalmayı başarabilmiş.

Dalgasız ve mavinin en tatlı tonundaki deniziyle bu koyda yüzmenin keyfi bambaşka. Hele bir de yüzerken birkaç caretta caretta’ya rastlarsanız değmeyin keyfinize.

Ceneviz Koyu’nu gördüğünüzde anlıyorsunuz ki burası ‘ışığın saklandığı yer’. Işığın, mavinin, yeşilin ve hayatın… Bir kez daha anlıyoruz yaşamın kaynağının ‘doğa’ olduğunu.

Fotoğraflar sizi aldatmasın. Gerçek hali çok daha güzel. Ceneviz Koyu’na yolunuz düşerse ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...