Hakkinen: Vettel bana Schumacher’i hatırlatıyor

Share

Mika Hakkinen, Sebastian Vettel’i görünce aklına eski günlerin geldiğini söylüyor. McLaren, Ferrari ve Michael Schumacher ile olan düellosu hala hatırlanıyor. Hakkinen “Schumacher hep aynı noktada fren yapar, aynı çizgide sürer, çok hassas şekilde hızlanırdı, her şey kontrol altında olurdu.”

“Sebastian’ın da kendine has ama Schumacher’e benzer bir stili var. Temiz ve agresif bir stil. Kerblerin üzerinde dahi aracı kontrol altında tutuyor.” dedi.

Hakkinen Lewis’in stili hakkında da konuştu. “Lewis her zaman biraz daha sınırda sürüyor. Kontrollü ama çıkışta daha çok risk alan bir yapısı var. Ancak dikkatsiz değil, bilerek yapıyor. Bu riski alabilirsiniz ama her zaman da olmaz, çünkü zarar görebilirsiniz.”

Häkkinen Vettel’in Ferrari’de yaptıklarına hayranlık duyuyor. Aracı onun kullandığı McLaren aracına benzetiyor.

“Arka tarafı pistte dengeli tutmak için çok uğraşmıştık. Sürücü limitte sürüyorsa dengesiz arka taraf sıkıntıya yol açabilir. Ferrari bu konuda iyi pozisyonda.”

“Formula 1 uzun zamandır çok heyecanlı değil. Rosberg Hamilton mücadelesi sıkıcı değildi ama takım içinde olduğundan taraftar sayısının azalmasına sebep oldu. Şimdi Mercedes Ferrari’ye karşı, Verstappen gibi genç isimler de arkalarında, çok heyecanlı değil.”

Hamilton’un Vettel’e 24 puanlık bir üstünlüğü var. Yine de Hakkinen, tahmin yürütmekte zorlanıyor.

“Sonuçla ilgili tahmin yapmak zor. Hamilton ve Vettel değişik tarza sahip. Vettel’in sinirlenmesini görmek ilginç olabiliyor, öteki taraftan Hamilton da oldukça riskli sürüyor.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...