F1: Ricciardo, 2019’da Renault’da yarışacak

Share

Renault, Daniel Ricciardo’nun 2019 yılında kendileri adına yarışacağını duyurdu.

Red Bull, bugün yaptığı açıklamada Daniel Ricciardo’nun sezon sonunda takımdan ayrılacağını duyurmuştu.

Ferrari ve Mercedes’le görüşen Ricciardo, beklediği teklifleri alamayınca, 2019 sezonu için diğer seçeneklere baktı ve daha önce “gitmeyi düşünebilirim” dediği Renault’da karar kıldı.

Renault resmi açıklamayı bugün itibariyle yaparken, Avustralyalı sürücü yeni sezonda Carlos Sainz Jr’ın yerini alacak ve Nico Hulkenberg’in takım arkadaşı olacak.

Yapılan açıklamaya göre Ricciardo’nun anlaşması iki yıllık olacak ve yeni kural değişikliklerinin olacağı 2021 yılında istediği takıma gitmekte özgür olacak.

Gelecek yıl Honda motoruna geçecek Red Bull’un durumu düşünüldüğünde, Avusturyalı takımın kendisine önerdiğinden daha fazlasını Renault’da alacak olan Ricciardo’nun mantıklı bir hamle yaptığı yorumları yapılıyor.

Daniel Ricciardo şöyle konuştu: “Muhtemelen kariyerim boyunca şimdiye kadar aldığım en zor karar oldu. Ama yeni bir meydan okumaya başlamak için doğru vaktin geldiğini düşünmüştüm.”

“Renault’nun önünde zafer için savaşmak adına uzun bir yol olduğunu biliyorum, ama onların sadece iki yıl içindeki gelişimlerinden memnunum ve Renault’nun sporda olduğu zaman kazandığını biliyorum.”

“Onlara bu yolculukta hem pistte hem de pist dışında yardımcı olmayı umuyorum.”

Cyril Abiteboul, “Daniel’in imzası, grubun ön tarafına doğru yaptığımız ilerlemeye yönelik kararlılığımızı gösteriyor. Aynı zamanda son 2.5 sezonda yapılan işleri de kanıtlıyor.”

“Hiç şüphesiz Daniel’in yeteneği ve karizması, takım için büyük bir bonus ve artı olacak. Bize olan inancına, biz de mümkün olan en iyi aracı sunarak karşılık vermeliyiz. dedi.

Son olarak Jerome Stoll, “Renault şampiyonluk savaşı verebilmek için Formula 1’e geri döndü. Daniel Ricciardo ile yapılan anlaşma bu hedefe doğru ilerleyebilmek adına eşsiz bir fırsat. Her ne kadar inşa sürecinde olsak bile her zamankinden daha motiveyiz ve Daniel’in gelişini memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...