Apple, iPhone tanıtımını erteleyebilir

Share

Apple yeni telefonlarıyla çok yakında kullanıcıların karşına çıkmaya hazırlanıyor. Fakat bu sürenin Apple A12 işlemcileri yüzünden biraz uzayabileceği söylentileri de konuşuluyor.

Apple A12 üretimine kısa bir ara verdi

Korsanlar TSMC‘ye yaptığı saldırı sonrasında, yeni A12 işlemcisi riske atılmayarak üretime kısa bir ara verildi.

Kullanıcılarının sonradan büyük bir güvenlik problemiyle baş başa kalmaması için böyle bir karar alındığını belirten yetkilliler, her türlü oluşabilecek olan açığa karşı önlemler alıyorlar.

Bu gelişmelerden sonra, önümüzdeki ay içerisinde düzenlenecek olan lansmanın ileri bir tarihe erteleneceği konusunda söylentiler de ortalıkta cirit atıyor. Fakat, teknoloji devinden söz konusu olan durumla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Daha önceden de benzer bir saldırarıyla karşılaştıklarını açıklayan TSMC, ilk defa üretim tesislerinin etkilendiğinin de altını çizdi. Saldırının kim veya kimler tarafından düzenlendiği bilinmiyor.

Yetkililerin ilerleyen günlerde söylentiler hakkında net bir açıklama yapması bekleniyor. Yaşanılan korsan saldırı sonrasında Apple‘ın yeni işlemcisinin zarar görüp görmediği de önümüzdeki günlerde belli olacak.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...