Serinletici Sinema Kulübü: Like Father

Share

Serinletici Sinema Kulübü ışıkları altında bu hafta, hayatını işe adayıp ailesini geri plana atanların kalbini sızlatacak bir film yer alıyor. Eğer siz de gece gündüz çalışıyor ve hala asıl önemli olan şeyin ne olduğunu bir türlü fark edemiyorsanız ‘Like Father‘ filmi bu konuda size yol gösterecek…

İş. Tutku. Hırs.
Rachel, işine tutkuyla ve hırsla bağlıydı. Tek amacı kariyerinde yükselmek ve istediği terfiyi alabilmekti. Ama şimdi bunlara ara vermesi ve rahibin önünde Owen’a ‘evet’ demesi gerekiyordu. Yine de onu işinden alıkoyan her şeye içten içe kızıyordu. Bu sebepten sunakta yürümesi gerekirken bir iş toplantısını organize etmeye çalışıyordu.

Evet mi, hayır mı?
Owen, Rachel’ın geç de olsa ona doğru geldiğini görünce rahatlamıştı. Taa ki gelin çiçeğinin arasından düşen telefonun kilisede ve beyninde yarattığı gürültüyü duyana dek. Owen o an kararını verdi: Rachel’ı seviyordu fakat, düğün gününden bile daha çok işini düşünen biri ile birlikte olamazdı. Tüm hayatını onun kariyer hırsının gerisinde geçiremezdi. Herkes iki güzel ‘evet’ yanıtını beklerken tek bir ‘hayır’ yeterli olmuştu bugünü unutulmaz kılmaya.

Biriken sorular, biriken kızgınlık…
Rachel, Owen’ın onu terk etmesine mi yoksa 25 yıldır görmediği babasının kilisede ortaya çıkmasına mı daha çok şaşırdığını bilmiyordu. Dahası babası Harry, sözde düğün gecesi olması gereken akşam kapısında bitivermişti. 25 yıldır biriken sorular, kızgınlığı bir kenara bırakmasını sağladı ve Rachel kendini bir barda yıllardır görmediği babasıyla sarhoş olurken buldu.

Like Father ile ilgili görsel sonucu

Ahh ‘o gemi’!
Uyandığında ise bir gemide seyahat ediyordu. Hem de babasıyla. Owen ile çıkmayı planladıkları balayında babası ile birlikteydi. Yaşadıkları o kadar ağır geliyordu ki bir de üstüne babası olan fakat hiç tanımadığı bu adamla bir gemiye tıkılıp kalmak Rachel’a göre değildi. Hele ki telefonun çekmediği, iş görüşmelerini düzenleyemediği ve hiçbir şeye hakim olamadığı bu lanet gemiden bir an önce kaçmak isterken…

Like Father netflix ile ilgili görsel sonucu

Hata yapmıştı.
Rachel kadar Harry de rahatsızdı bu durumdan; fakat onun rahatsızlığı yıllar önce terk ettiği kızı ile yüzleşememekten kaynaklıydı. Hata yapmıştı ve telafi edilecek yıllar her geçen gün daha da artmıştı. Bu gemide güzel bir başlangıç yapabileceklerini düşünmüştü. Fakat Rachel o kadar sabit fikirli ve o denli suçlayıcıydı ki Harry’ye kendini anlatabilme fırsatını vermemişti.

like father movie 2018 ile ilgili görsel sonucu

‘Köprü’
Gemi seyahatleri sırasında edindikleri dostlar, Rachel ve Harry’nin kopuk ilişkilerini onarmaya çalışmışlardı. Hatta birbirlerine duydukları sevgiyi ortaya çıkarabilmelerinde bile yardımcı olmuşlardı. Hiç tanımadıkları bu ilginç insanlar, birbirini hiç tanımayan bu baba ve kızın arasında köprü olmuşlardı. Başlarda kabul etmek istemese de ve her an tetikte olsa da Rachel’ın yüzündeki gülümseme her şeyi anlatıyordu.

Like Father ile ilgili görsel sonucu

Gelecek vaat eden…
Tam da gelecek vaat eden bir baba-kız ilişkisine adım atmışlardı ki Rachel’a gelen bir iş toplantısı bu iskambil kağıtlarından sevgiyi yerle bir etmişti. Terfi ettiğini duyan Rachel’ın hırsı yine ön plana çıkmıştı. Babasıyla gelecek planlarını bir köşeye fırlatmış ve işine odaklanmıştı. Tıpkı Owen’a yaptığı gibi. Düşünüyordu da, aslında Owen’ın evlilik teklifini onu sevdiği için değil de kalbinde tanıdık bir yeri olduğu için kabul etmişti. Fakat babası farklıydı. O Harry değildi, o Rachel’ın babasıydı. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin, sonunda kızını bulmuştu.

Like Father ile ilgili görsel sonucu

Tesadüf değildi. Tercihti.
Neyse ki Rachel yaptığı hatanın çabuk farkına vardı. Babasının olmadığı bir hayatın eğlenceden, samimiyetten ve sevgiden yoksun olduğunu fark etti. Bunun üzerine soluğu babasının yanında aldı. Bu tesadüf değildi, kader de değildi. Tamamiyle tercihti ve saf sevgiydi. Aileydi.

Hatalarına rağmen birbirini kabul etmek de bir ailenin en güzel geleneğiydi. Geleneklerimize bağlı kaldığımız bir pazartesi gecesi sinemasından herkse sevgiler, iyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı: 

Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...