Amiral Gemisi telefon fiyatları cep yakıyor

Share

Amiral gemisi telefon fiyatları her sene artmaya ve cep yakmaya devam ediyor. Evet donanımsal anlamda daha komplike cihazlar ve yeni teknolojilerle karşımıza çıkıyor. Ama her sene yapılan bu zamların ne kadarı masrafları karşılamak için? Ya da şöyle soralım, akıllı telefon alırken donanımdan çok bir statüye mi para ödüyoruz?

Amiral Gemisi telefon fiyatları neden bu kadar pahalı?

CCS Insight‘ın Araştırma Analist Şefi Ben Wood, tam da böyle düşünenlerden. Bu artan fiyatlarda tabii ki üreticinin payı var. Ancak Wood’a göre en büyük suç, sesini çıkarmadan en üst seviye telefonları almak için sıraya giren tüketicilerde. Şirketler bu potansiyeli gördükleri için fiyat politikalarını da buna göre belirliyorlar. Ben Wood, örnek olarak Apple, iPhone X Plus modelini 1200 dolardan piyasaya çıkarsa kimsenin buna ses çıkarmayacağını düşünüyor.

Doğrusu Apple’ın fiyat politikasını incelediğimizde Wood haklı gibi görünüyor. Evet markaların her sene yeni donanımsal özellikler, pahalı ekran teknolojilerini kullanmak için daha fazla yatırım yaptıkları ortada. Ancak Wood’un analizine göre 2018 sonu ve 2019’da çıkacak Amiral Gemisi telefonların fiyatları 2017’ye göre %10 artış gösterecek. Huawei, Samsung ve LG’de, Apple gibi piyasada sürekli fiyatların artmasını sağlayan firmalar olarak göze çarpıyor.

CCS analizlerine göre insanlar telefon alırken eğer bütçeleri varsa öncelikle Amiral Gemisi telefonlara yöneliyorlar. Bunda Android için güncellemeleri alma ihtimalini arttırmak olduğu söylenebilir. Yine bazı tüketicilerin toplumda ki statüsünü belirlemek için cep telefonunu bir araç olarak kullandığı ortada. Bu yüzden de ne kadar pahalı ve özellikli telefon, o kadar yüksek bir statü anlamına geliyor.

amiral gemisi telefon fiyatları

Belki de tüketiciler sayesinde dünyanın en zengin şirketleri haline gelen akıllı telefon üreticilerinin biraz da kullanıcıları düşünmesinin zamanı gelmiştir. Ancak burada tüketicilerin de marka bağımlısı olmadan, ihtiyaçlarına göre akıllı telefon almayı öğrenmesi gerekiyor.

Bu sene için 4000-5000 bandında olan Amiral Gemisi telefon fiyatları Apple‘da ise 5000-8500 bandına kadar yükselmişti. Gelecek sene ise 6000-6500 bandında Android cihazlar görmemiz olası. iPhone fiyatlarının ne kadar olacağını ise dolar kurunun sürekli artması sonrası tahmin etmek çok zor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...