Buzul çağı değil, alev çağı geliyor

Share

Bilim insanlarından kaygı verici bir ikaz geldi: Yeryüzündeki sıcaklıklar yalnızca 2 aşama henüz yükselirse, beklenenin aksine bir ‘buzul çağı’ değil, Dünya’yı kasıp kavuracak bir ‘sera çağı’ başlayabilir.

‘Dünya Sisteminin Antroposen’deki Yörüngesi’ başlıklı bir araştırmanın sonuçları, Dünyamızı hayli ‘sıcak’ bir geleceğin bekliyor olabileceği uyarısına sebep oldu.

Çalışmaya göre yeryüzünü ‘sera çağı’ adı verilen ve sıcaklığın kesif hissedileceği bir Devre bekliyor olabilir. Çünkü bu araştırmada, küresel ısınmayla yeryüzü genelinde sıcaklık düzeyi yalnızca 2 aşama artsa bile, Dünya’da önlenemez bir ‘sıcaklık döngüsü’ oluşabileceği belirlendi. Bu sıcaklıkta buzullar da Hemen hemen tamamiyle eriyeceğinden, deniz seviyesinde de 60 metreye kadar yükselmeler yaşanacak.

oldukça Çok ilim insanı Dünya’nın, insan eylemlerinin gezegeni direk etkilediği döneme verilen ad olan ‘Antroposen’ içerisinde bulunduğunu kabul ediyor.

Araştırmaya katılan Mühim isimlerden Kopenhag Üniversitesi ilim insanı Katherine Richardson da, ‘sera çağı’nın başlaması vaziyetinde Arka dönüş olmayacağını bu korku senaryosuna ekledi.

Hürriyet

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...