Apple’ın 1 trilyon dolarlık piyasa değeri daha da yükselebilir

Share

Geçtiğimiz hafta dünyanın Biricik 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan Apple’ın piyasa değeri henüz ne kadar yükselebilir? Girişim sermayesi uzmanı yine Munster’a göre Apple’ın değeri yükselmeye devam edecek.

CNBC’den Squawk Alley’e verdiği röportajda yine Munster, “Apple’ın donanımlarının bir hizmet olarak görüldüğünü” ancak gerçekte “şirketin donanımlarının bir abonelik gibi işlediğini” dile getiriyor.

Şirketin donanımlarının bir abonelik gibi pazarlandığını söyleyen Munster, bundan Ötürü Apple’ın yatırımcıların büyük alakasını çektiğini söylüyor. Örneğin, oldukça Çok iPhone kullanıcısı her iki veya üç yılda bir Yepyeni bir iPhone satın alıyor. Bu vaziyet, yatırımcıların teknoloji devine olan güvenini artırıyor.

Apple geçen hafta, pay başına kazanç ve vasat iPhone satış rakamı ile beklentileri aşan üç aylık kazancını paylaştı. Bir gün sonra şirketin pay senedi ücreti 207 doların üzerine çıktı. Apple böylece piyasa kıymetini 1 trilyon doların üstüne çıkarmış oldu.

Yine Munster, Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google’ın bir Tüm olarak borsada güvenli bir liman olmadığını düşünüyor. Özellikle Netflix ve Facebook gibi şirketlerin pay senedi fiyatının düşmeye sürek edeceğinin altını çiziyor.

Bununla beraber, teknik olarak pay senetlerindeki performans düşüklüğünün Apple, Google ve Amazon’un büyümesini sürek ettireceğini belirtiyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...