Apple, yeni iPhone ve iPad için yüklü Face ID parça siparişi verdi

Share

Apple’ın en önemli tedarikçilerinden biri olan Lumentum Holdings bugün, 3D algılama sektöründeki başarısını gösteren son çeyrek finansal raporunu açıkladı.

Lumentum Holdings, Apple’ın düşey kullanımda yüz algılama yapabilen lazer bileşeninin veya VCSEL’in ana tedarikçisi olarak tanılıyor. Bu bileşen, iPhone’un Face ID ve Animoji teknolojisi için ön taraftaki TrueDepth kamera sisteminde bulunuyor.

iPhone X Face ID

Lumentum, son çeyrek finansal verilerini açıklarken beklenenden daha iyi çeyrek performansı gösterdiğini ortaya koydu. Şirket, AR ve 3D algılama işinde beklenenden daha kısa sürede yüksek gelir elde etmeye başladığını vurguluyor. Bu durum, Apple’ın bu yılki yeni iPhone’larının üretimi için bileşen siparişi vermiş olmasından kaynaklanıyor.

Lumentum, Apple’ın yüzde yüz pazar payı ile Face ID teknolojisinin en büyük tedarikçisi. Loup Ventures’in haberine göre, şirket, 2018 mali yılının üçüncü çeyreğinin sonuna doğru 3D algılama için parça tedariğinde güçlü bir artışla 60 ila 65 milyon dolar arasında gelir elde ettiğini duyurdu.

Şirketin çeyrek dönemi için finansal verilerini paylaştığı anda yaptığı açıklamalardan en dikkate değer olanı, Apple’ın yıl boyunca VCSEL bileşeni için siparişlerinin büyük bir kısmını bir kez daha güvence altına almış olması.

Bu tür 3D algılama ve artırılmış gerçeklik bileşenleri yüksek düzeyde tedarik edilmesi gerekiyor ve Apple, bu tür büyük siparişlerini tek bir şirkete bağlayarak Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin aynı şirketten parça tedarik etmelerini zorlaştırıyor.

Apple’ın Face ID bileşen siparişlerindeki artış büyük bir sürpriz olarak görülmemeli. Bu, bu yıl tanıtılacak olan yeni iPhone ve iPad modellerinde Face ID’nin yer alacağını gösteren en yeni kanıt olarak değerlendiriliyor.

Apple’ın bu yıl, iPhone X’un yenilenmiş bir versiyonu, iPhone X Plus ve 6.1 inç LCD ekranlı iPhone dahil olmak üzere üç yeni iPhone modelini tanıtması bekleniyor. Ayrıca Apple’ın Face ID teknolojisine sahip iki yeni iPad Pro modelini de tanıtması söz konusu.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...