Güneş’in ne kadar ömrü kaldı?

Share

Yaşam kaynağımız Güneş yaklaşık 5 milyar yıldır var. Ortalama 150 milyon km uzakta yer alan yıldızımız bir zaman sonra ölecek.

Bir zaman sonra Güneş’te bulunan hidrojen azalacak ve buna bağlı olarak helyum üretme gücü düşecek. Güneş’in yer çekim gücü ile nükleer füzyonun birbirlerini dengelemesiyle Güneş Sistemi’nde bulunan düzen Güneş’in düşen enerjisiyle birlikte bozulacak. Bu durumda Güneş gezegenleri kendine çekmeye başlayacak. Bu çöküş bir sıkışma yaratacak ve Güneş büyümeye başlayacak. Büyüyen Güneş bir kızıl dev halini alarak, Merkür, Venüs ve Dünya’yı yutacak. Daha sonra Güneş hızlı bir çöküşe geçerek beyaz cüceye dönüşecek.

Böylece bir zamanlar gezegenlerinden birinde hayat olan Güneş beyaz cüce olarak tüm izleriyle birlikte değişime uğramış olacak. Tabii bunlar 5 milyar yıl sonra olacak. O zaman insanoğlu ne olur bilinmez.

Haber Uzay

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...