Samsung Galaxy Note 9 tanıtıldı

Share

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9 resmi olarak tanıtıldı. Başta Galaxy Note 9 özellikleri ve Galaxy Note 9 fiyatı olmak üzere merak edilen tüm soruların cevabını bu makalede bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy Note 9 özellikleri ve fiyatı

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda New York’ta gerçekleştirilen Unpacked etkinliğini yerinde takip ettik. Gelin, şimdi daha fazla uzatmadan Galaxy Note 9 özellikleri ve fiyatı gibi tüm detaylara yakından göz atalım.

Note 9’un 6.4 inçlik Super AMOLED ekranı, 1440 x 2960 piksel çözünürlük ( 514 ppi ) sunuyor. 18.5:9 formatındaki bu ekran Note 8 ile benzer şekilde HDR10 ve Always-On desteği sunarken, Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunuyor.

Cihaz gücünü Samsung’un 10 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yeni Exynos 9810 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci 2.7 GHz hızında çalışan dört adet Mongoose M3 ve 1.8 GHz hızında dört adet Cortex-A55 çekirdeğine sahip.

İlk olarak Galaxy S9 serisinde karşımıza çıkan bu işlemcide, ARM Mali-G72 grafik birimi yer alıyor. Ayrıca, Cat 18 LTE modem sayesinde teorik olarak 1.2 Gbps’e kadar indirme ve saniyede 200 megabit yükleme hızı sunuluyor.

RAM ve depolama alanı konusunda önemli bir adım atıldı. Zira, Note 9’un 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olan versiyonunun yanı sıra, 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip bir versiyonu bulunuyor. 512 GB’lık modele, 512 GB’lık microSD kart taktığınızda 1 TB depolama alanı elde edebiliyorsunuz.

Telefon günümüz amiral gemileri için klasikleşen, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac çift bant ve Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı desteği ile geliyor. Telefonda 3.5 mm kulaklık girişi kullanılmaya devam edilirken, USB-C 3.1 portu kullanılıyor.

Batarya tarafında iyileştirmeye giden ve bunu Note 9 reklamlarında sürekli vurgulayan Samsung, cihazda 4000 mAh kapasiteli bir bataryaya yer veriyor.

Android 8.1 Oreo ile kutudan çıkan amiral gemisinde, Samsung Experience 9.0 arayüzü kullanılıyor. Bunun yanı sıra Bixby, Smart Connect ve Smart Connect Home gibi teknolojilerde yenilenerek kullanılmaya devam ediliyor.

Samsung Galaxy Note 9 kamera özellikleri

Samsung’un yeni amiral gemisinin kamerası, Galaxy S9 Plus modelinden esintiler taşıyor. Bu sayede Galaxy Note 8 ile Galaxy S8+ arasındaki çift kamera dışındaki benzerliklerin çok daha fazlasını, S9+ ile Note 9 arasında görüyoruz.

Galaxy S9 Plus’ta kullanılan çift arka kamera, yazılımsal geliştirmeler ile yeniden karşımıza çıktı. 12 Megapiksel çözünürlüğündeki, f/1.5 – f/2.4 arası değişebilen değişken diyaframa sahip olan kamera 4K / 60 fps video çekebiliyor.

2X optik yakınlaştırma sunan bu kamera, OIS desteğinin yanı sıra, Super Ağır çekim, HDR ve panaroma gibi klasikleşen özellikler sunuyor. Aynı zamanda bu kamera ile eş zamanlı 4K video ve 9MP fotoğraf kaydı yapılabiliyor.

Cihazın ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde, f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir kamera bizi karşılıyor. Oto-fokus ve HDR gibi önemli özelliklere sahip olan bu ön kamera ile, 1440p çözünürlükte 30 fps video çekilebiliyor.

Bluetooth destekli S-Pen

Note 9, Bluetooth destekli yeni S-Pen ile geliyor. Bu sayede artık S-Pen’i ekrana dokunmadan bir uzaktan kumanda olarak kullanabiliyorsunuz. Bu sayede YouTube’da videoyu durdurup / başlatabiliyorsunuz. Uzaktan fotoğraf çekebiliyor, PowerPoint ile yaptığınız bir sunumu kontrol edebiliyorsunuz.

Galaxy Note 9 ile DeX artık çok daha işlevsel

Kullanıcıların telefonlarını bir bilgisayara dönüştürmesini sağlayan DeX çok daha gelişmiş bir hale geldi. Şimdi DeX ile telefon harici bir ekrana bağlıyken, telefonun dokunmatik ekranını trackpad olarak kullanmak mümkün.

Bunun yanı sıra kalemde kullanılabiliyor. Ayrıca, artık DeX’i kullanmak için büyük bir cihazı yanınızda taşımaya gerek yok. Dongle sayesinde telefonunuzu kolayca monitöre bağlayabilecek ve böylede daha iyi bir deneyim elde edebileceksiniz.

Galaxy Note 9 özellikleri nasıl

  • Ekran: 6.4 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
  • İşlemci: Exynos 9810 (4 x Mongoose 2.7 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8GHz ),
  • Grafik Birimi: Mali-G72 MP18 GPU
  • RAM: 6 GB / 8 GB RAM
  • Depolama: 128 GB / 256 GB depolama alanı, microSD destekli
  • Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 – f/2.4 değişken ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
  • Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
  • Pil: 4000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
  • Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
  • Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm – 201 gram

Samsung Galaxy Note 9 tasarım özellikleri

Tasarım konusunda beklentilerimiz doğru çıktı. Note 9 ile Note 8 arasında tasarımsal açıdan ciddi bir fark bulunmuyor. Note 9’da, Galaxy Note 8’den farklı olarak, arkadaki parmak izi okuyucusu kameranın altına yerleştirilmiş durumda.

Renk seçenekleri ve 6.4 inçlik ekran boyutu haricinde, cihazın tasarımsal hatları Note 8 ile oldukça benzer. Kısacası cihazın arka kısmında yapılan değişiklikler dışında, ön kısımdan bakınca iki cihazı birbirinden ayırmak oldukça zor.

Galaxy Note 9 fiyatı ne kadar?

6 GB RAM’e ve 128 GB depolama alanına sahip olan olan sürüm 6499 TL’den satışa sunulacak. 512 GB depolama ve 8 GB RAM seçeceğine sahip olan model ise 1000 TL fiyat farkıyla Türkiye’de olacak.

ABD fiyatları ise beklenilenin üstünde oldu. Zira, 128 GB depolama alanına sahip olan Note 999 dolar fiyat etiketine sahip. 512 GB depolama alanı bulunan model ise, 1249.99 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Oykanus Mavisi, Gece Siyahı ve Lavanta Moru olmak üzere üç renk seçeneği ile sunulan Note 9’un, Kurban Bayramı öncesinde ülkemizde satılması bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...