TL eriyor: Dolar 6, Euro 7 lirayı aştı

Share

Türk Lirasında değer kaybı devam ederken, yeni gün sert hareketlere sahne oldu. Dolar hızla 6 lirayı aşarken, Euro 7 lira seviyesini gördü.

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyeti önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi. ABD basınında görüşmelerin olumsuz geçtiği bilgisi üzerine Türk Lirası’ndaki değer kaybı hızlandı.

Dolarda durum ne?

Dolar/TL, Türkiye piyasaları açıldıktan sonra 6,30 seviyesini görürken, euro/TL 7,22 lirayı aştı. Bu seviyelerden geri gelen dolar/TL, saat 09:26’da günlük bazda yüzde 10 yükselişle 6.08, euro/TL yüzde 9 yükselişle 6.96 civarında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, bugün yeni ekonomi modelini açıklayacağı duyurulmuştu. Piyasaların gözü bu açıklamada olacak.

Güncel döviz kurlarını Serinletici’den takip edebilirsiniz: serinletici.com/guncel-doviz-kurlari

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...