3 yaşındaki kız Albert Einstein’dan daha zeki!

Share

İngiltere’nin en zeki kızı olan 3 yaşında olan Ophelia, 171 IQ puanıyla Alman fizikçi Albert Einstein’i geçti. İlk kelimesini söylediğinde daha 8 aylık olan minik hatun, bir yaşından öncesine değin, üzerine anıları da hatırlıyor. Kızıyla gurur duyan Ana Natalie, kızının Ana ve babasıyla kitap okumaktan hoşlandığından, sayılarla uğraşmaktan, mektupları ve bilgisayarları sevdiğinden laf etti.

171 IQ puanıyla alarak Einstein’dan daha zeki çıkan 3 yaşında olan İngiliz Ophelia Morgan-Dew, bütün İngiltere’yi şaşırttı. İlk kelimesini 8 aylıkken, numaraları, renkleri ve alfabeyi hızlı şekilde öğrenen Ufak kızın annesi Natalie Morgan-Dew, kızını IQ testine götürdü. Ophelia, ‘izafiyet’ kuramını bulan, 160 IQ’ya sahip dünyaca Meşhur fizikçi Albert Einstein’ı geçmeyi başardı. Ophelia IQ sonucuyla, İngiltere’nin en zeki çocukları olan 11 yaşında olan Arnav Sharma (162) ile 12 yaşında olan Rahul Doshi’yi (162) geçmeyi başardı.

Üstün zekalılar topluluğu olarak malum Mensa’nın en genç mensubu olan Ophelia hakkında, onun yaşında olan bir çocuktan iki kat daha Çok entellektüel kapasiteye sahip olduğu söylendi. Kızıyla gurur duyan Ana Natalie, kızının Ana va babasıyla kitap okumaktan hoşlandığından, sayılarla uğraşmaktan, mektupları ve bilgisayarları sevdiğinden Laf etti.

Çoğu ailenin çocuklarının entellektüel başarılarından bahsetmekten utandığını, ancak bunun rastgele bir spor müsabakasında Mükafat kazanmaktan ayrımsız olduğunu düşündüğünü söyledi. Ophelia’nın 1 yaşından önceki hatıralarını hatırladığını da belirtti.

Mensa; en büyük, en daha önceki ve en çok malum yüksek IQ topluluğudur. Kâr emeli gütmeyen bu topluluk, kabul edilen IQ testlerinde bulundukları toplumun yüzde 98’inden daha yüksek puan Meydan, başka bir deyişle en üst yüzde 2’lik zekâ dilimine girmeyi başaran her bireye açıktır. Topluluğa girmenin Diğer hiçbir şartı yoktur. Mensa, 1946 yılında Birleşik Krallık’ta bir hukukçu olan Roland Berril’le bir ilim adamı ve avukat olan Dr. Lancelot Ware tarafından kurulmuştur.

Haberler

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...