Ballı kirazlı kek

Share

Afiyet olsun…

bal (1)

Malzemeler:
250 g tam buğday unu
140 g badem unu
10 g kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz anason
5 yumurta
230 g eritilmiş tereyağı
250 g bal
1 su bardağı kiraz

Üzeri için:
Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Unlar, kabartma tozu, tarçın, kakule ve anasonu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını bir kasede iyice köpürünceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı ve balı çırpın.

Ballı karışımı unlara ilave ederek tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Son olarak yumurta aklarını ilave edip harcı fazla söndürmeden bir spatula yardımıyla karıştırın ve yağlı kağıt serili kek kalıbına aktarın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttığınız kirazları harcın üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Lezzet/Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...