Google Half Earth geliyor

Share

Google Half Earth ile dünyanın canlı çeşitliliğine dikkat çeken bir sistemi devreye sokuyor. Google Earth ile benzer bir yapıda olan Half Eart ile yeryüzünde çeşitli noktaların biyoçeşitlilik oranları görmek mümkün hale geliyor.

Google Half Earth 100.000 türü bir araya getirecek

Google Half Earth adını Edward O. Wilson adındaki ünlü biyoloğun kitabından alıyor. Biyoçeşitlilik koruması için dünyanın yarısını güvence altına almak isteyen Wilson, Google Half Earth yapı taşlarından bir tanesi.

Map Of Life adındaki proje çeşitli üniversiteler bünyesinden güç alacak. Sonuçta ise tam bir canlı cambazı olacak. Doğanın ve canlıların korunması için hedeflerde barındıracak olan araç, tamamen bilimsel temellere dayanıyor.

google half earth

Google Cloud Platform üzerinde yer alan sistem, 1 Km gibi ciddi bir çözünürlük verisine sahip. BigQuery gibi güçlü bir Google aracı ile çalışıyor olması, projenin kapsamını bir kez daha ortaya koyuyor.

Half Earth tamamlanmamış olsa bile tutuculuk sunuyor. Düşük veri tüketimi ve biyolojik canlılık analizi bu sistemin hedeflerinden. Buraya tıklayarak Half Earth proje resmi web sitesine gidebilirsiniz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...