Mutluluk için vakit ayırın

Share

Sizi mutlu eden aktivitelerle ilgili düşünmek için kendinize vakit ayırın. Daha sonra listeyi sizi her hafta en çok sevindiren, mutlu eden şeylere göre beş ana başlıkta düzenleyin. Onlara yeterince zaman ayırıp ayıramadığınızı kendinize sorun.

Programınızı buna göre nasıl düzenleyebileceğinizi veya gerekli koşulları sağlayarak bu yatırımı ana sermaye haline nasıl getirebileceğinizi düşünün.

Listeyi tamamladığınız zaman her aktivitenin finansal olarak değerini hesaplayın. Sizin için en çok değeri olanın size zaman hariç başka bir maliyeti olmama ihtimali var mı? Yaptığınız listeyi buzdolabının ya da banyodaki aynanın üstüne, hep görebileceğiniz bir yere asın.

Buradaki önemli nokta, hafızanızda sizin için önemli olanı tutması ve ana sermayenin sizin elinizde olduğunu hatırlatması. Eğer para iyi hali sağlıyor olsaydı, en büyük servet mutluluğu satın alabilirdi. Yılda bir ya da iki kez, periyodik olarak bu alıştırmayı tekrar edin.

psychologies.com.tr

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...