Konu aşk olunca erkekler neden tembel?

Share

Erkekler için mesaj atmak, fazla vakit ve çaba harcamadan sizinle ilgilenmenin bir yolu. Bu tembelliğe dur demenin yollarını yazımızda bulabilirsiniz.

Eminiz ki Whatsapp uygulamanızda “N’aber” veya “Bu akşam görüşelim mi” gibi tonlarca mesaj vardır. Günümüzde mesajlaşmak, her zaman olduğundan daha popüler. Peki, problem tam olarak nerede? İlişki uzmanlarına göre mesaj yollama, erkeklere ilişkileri için daha az enerji harcamanın fırsatını sunuyor. Mesajlar yüzünden birbirinize karşı tembel bir tutum sergilemeye başlıyorsunuz. İşte biz de önünüze çıkabilecek bu tür tuzakları incelemeye karar verdik ve erkek arkadaşınızı bu alışkanlıklardan caydırmanın yollarını araştırdık.

ŞANSINI DENEMEYE ÇEKİNİYOR
“Görüşelim mi” gibi belirsiz bir mesaj attığında, plan yapma sorumluluğunu sizin üzerinize atıyor demektir. Uzmanlar bazı erkeklerin reddedilmekten korktukları veya frene basmak için mesajlaşmayı seçtiklerini düşünüyor. Çünkü görüşmek istemiyorsanız, cevap vermezsiniz ve o da bunu kulağıyla duymaktansa, daha kolay kaldırabilir.

BAĞLANTI YOK
Erkeklerle telefonda konuşmanın heyecanını bir düşünsenize. Seksi bir gülüş, coşkulu bir ses tonu duymak ne kadar da cazip. Ama mesajlaşma, bunları bir anda silip atıveriyor. Mesajlaşmak erkeklerin yakınlıktan kaçınmalarına olanak verir. Böylece iletişim çok yüzeysel kalır. Ayrıca araştırmalara göre erkekler ilişkiyi idare etmek için mesaj atarken, kadınlar ilişkiyi sağlamlaştırmak için bunu kullanıyor. Bu şu anlama geliyor: O, karşılıklı iletişimi limitliyor ve sizin daha fazlasını istemenize sebep oluyor. Bir dahaki sefer sizi aradığında, ona olumlu bir tepki verin. Örneğin, “Sesini duymak ne güzel” diyebilirsiniz.

HİSLERİNİ ANLAMANIZ GÜÇLEŞİR
Mesaj attığında sesini duymadığınız için duygularını çözmeniz zorlaşır. ‘Dün gece çok eğlendim’ diye yazdığı zaman, ya sizinle vakit geçirmekten gerçekten hoşlanmıştır ya da ilgisini çekmemişsinizdir ama size kibar davranmaya çalışıyordur. Ama telefonda konuştuğunuzda, sesinin tonu ve vurgulamaları size bu konuda ipucu verir. Mesajlarına cevap vermeyip, aradığında da onunla iyi bir tonda konuşarak, bu alışkanlığından onu vazgeçirebilirsiniz.

TARTIŞMALARDAN KAÇIYOR
Buluşma planınızı iptal etmek istediğini düşünelim. Sizin kızgınlığınızla yüzleşmemek için bunu size mesajla bildirir. İlişkinizin ciddileşmesinden korkuyorsa, daha az mesaj atıp sizi soğutmaya çalışıyor da olabilir. “Beni arayıp gelemeyeceğini söyleseydin daha iyi olurdu” diyerek size saygısızlık etmesinden hoşlanmadığınızı belirtebilirsiniz. Siz talep ettikten sonra eğer hâlâ sizi aramayıp mesaj atmaya devam ediyorsa, cevap yazmayı kesin. Belli ki sizinle fazla ilgilenmiyor ve size değer veren yeni bir sevgili ve mesaj arkadaşı bulmanız gerekiyor.

Telefonda seksi bir gülüş, coşkulu bir ses tonu duymak ne kadar da cazip. Ama mesajlaşma, bunları bir anda silip atıyor. Mesaj yollamak, erkeklerin yakınlıktan kaçınmalarına olanak tanıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...