Tatilini Türkiye’de geçirecek İngiliz turist sayısı 2,5 milyonu aşacak

Share

ForwardKeys ve GfK tarafından yapılan araştırmaya göre, İngiltere’den Türkiye’ye direkt uçuş yapan hava yolu şirketlerinin doluluk oranı yüzde 94 ile 2015’teki seviyesine çok yaklaştı. Tur operatörleri arasında Avrupa’nın en bileni olarak dikkat çeken Thomas Cook da İngiltere’de Türkiye için 2018’de yapılan tatil rezervasyonlarında yıllık bazdaki artışın yüzde 63 seviyesinde olduğunu açıkladı.

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tatil dönemi için Türkiye rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 69 artış olduğunu duyurmuştu.

İngiliz seyahat acentalarından derlediği bilgiler ışığında ABTA’nın, tatil dönemi için Türkiye rezervasyonlarında 2015 yılındaki seviyelere ulaşılabileceği yönündeki öngörüsü, bu yaz mevisimini Türkiye’de geçirecek İngiliz turist sayısının 2,5 milyonun üzerine çıkabileceğine işaret ediyor.

ABTA’nın “2018’de Seyahat Trendleri” adlı raporda, “Seyahat şirketi TUI, 2018’de Türkiye için paket turları satışlarında yüksek bir artış kaydetti. Jet2holidays şirketi de bu zamana kadarki en büyük kış dönemi kampanyasını 2018-2019 dönemi için başlattı. Manchester’dan yapılacak uçuşlarda 730 bin koltuk bu satış için ayrıldı.” bilgileri paylaşıldı.

Söz konusu rakamlara göre, İngiltere’den Türkiye’ye 2015 yılında 2 milyon 512 bin 139 kişi uçuş gerçekleştirdi. Ülkemize ayak basan gelen turist sayısı 2016’da 1 milyon 711 bin 481, geçen yıl ise 1 milyon 658 bin 715 olarak kayıtlara geçti.

Son bir kaç yıldır İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkış müzakerelerine ilişkin belirsizlikler sebebiyle ABD doları ve euro karşısında sterlinin gerileme yaşaması, İngiliz turistin tercihini yeniden cazip konaklama imkanları sunan Türkiye’den yana yapmasını sağladı.

Debenhams Personal Finance’in raporuna göre, İngiltere’de tatile gitmeyi düşünenlerin 5’te biri, bu planlarını kur oranlarınlarını dikkate alarak yapıyor.

İngiliz Independent gazetesine görüşlerini paylaşan Debenhams Personal Finance Sözcüsü Akhil Shah, “İngiliz turistlerin seyahatlerini planlarken mevcut kur oranlarına önem verdiklerini görüyoruz.” dedi.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...