Komedyen Jimmy Kimmel: iPhone’lar casusluk yapıyor

Share

Apple, sıkı kurallarla tüm cihazlarında ve platformlarında gizlilik konusunda sağlam bir duruşa sahip. Özellikle dünyanın en popüler akıllı telefonu iPhone oldukça sıkı gizlilik kuralları ile bezenmiş durumda.

Yine de birçok kişi telefonlarının casusluk yapmasından endişe duyuyor. Komedyen Jimmy Kimmel böyle düşünenlerle alay ediyor.

Jimmy Kimmel’a göre iPhone’lar casusluk yapıyor. Kimmel’ın televizyon programında bu korkuyla dalga geçiyor.

Kimmel, “Apple, müşterilerimizi dinlemiyoruz” diyor ve ekliyor “Bu beni sinirlendiren türden bir şey. Yan komşunuz da banyo penceresine tıklıyor ve seni izlemiyordum” diyor.

Kimmel, bu düşünce ile dalga geçse de elbetteki konu dalgaya alınacak türden değil. Gizlilik konusu oldukça önemli.

ABD Kongresi geçtiğimiz günlerde Apple’ın gizlilik politikalarını açıklamasını istedi. Teknoloji devi ABD Kongresi’ne derinlemesine bir cevap verdi. Özetle “Müşterilerimizi dinlemiyor, takip etmiyoruz.” dedi.

Panoptik Fobisi

Yaşadığımız zamanı, kısacası kontrol toplumu haline gelişimizi özetleyen bir sözcüktür panoptik. Bundan dolayı telefonlarımızın sürekli casusluk yapması korkusu nadir görülen bir şey değil.

Northeastern Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, casusluk konusunda en çok korkulan Android tabanlı akıllı telefonlarda bile kullanıcıların dinlendiğine dair bir kanıt bulunamadı.

Android, her türlü gizlilik ihlali ve casusluk konuları ile zaman zaman gündeme gelen ve bu pürüzleri ile bilinen bir işletim sistemi olması rağmen durum kesinlikle bundan ibaret.

Apple, aksine kullanıcı gizliliğini korumak için mücadele ediyor. Şirket her fırsatta gizliliğin temek bir insan hakkı olduğu inancına olan saygısına vurgu yapıyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...