F1: Pierre Gasly 2019’da Red Bull adına yarışacak

Share

Red Bull Racing takımı, 2019 Formula 1 sezonunda Max Verstappen’in takım arkadaşının Pierre Gasly olacağını açıkladı.

Şu anda Toro Rosso adına yarışan Gasly, geçen sene Malezya’da Formula 1’de ilk yarışına çıkmıştı.

Bahreyn’de 4. olan Gasly, Honda’ya motor üreticisi olarak Formula 1’e geri döndüğünden beri en iyi sonucunu getirdi. Takım arkadaşı Brendon Hartley’i çok rahat bir şekilde geride bırakan Gasly Monaco’da 7., Macaristan’da 6. oldu.

Daniel Ricciardo’nun takımdan ayrılarak Renault’ya geçeceğini duyurmasının ardından Red Bull’da bir koltuk boşalmıştı. Red Bull bağlantılı Carlos Sainz Jr’ın McLaren adına yarışacağının duyurulmasının ardından Gasly’nin Red Bull için favori olduğu biliniyordu ve resmi açıklama sonunda geldi.

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Gasly’nin bu sene gösterdiği bazı olağanüstü performanslar ile kendilerini etkilediğini ve bu dönemin en iyi genç yeteneklerinden birisi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Gasly’nin Toro Rosso’da Honda motoru ile yaşadığı deneyim, Red Bull’un gelecek seneki alışma sürecine de katkı sağlayacak.

Horner “Pierre, Scuderia Toro Rosso ile Formula 1’e adım attığından bu yana geçirdiği bir seneden az olan sürede, Red Bull’un en başından beri desteklediği kariyerindeki yeteneğini kanıtladı.”

“Pierre’in 2019’da takıma hızını, yeteneklerini ve yaklaşımını getirmesi için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Gasly, Red Bull bünyesinde yer alıp en üst besleme serisi olan GP2/F2 klasmanında şampiyon olan tek sürücü. Fransız sürücü, 2016’da şampiyon olmuştu.

Ancak Gasly, o dönemde Formula 1 takımında koltuk bulamayınca bir sene Japonya’da Super Formula serisinde mücadele etti ve ardından Formula 1’de şans buldu.

Gasly “2013’te Red Bull Genç Sürücü Yetiştirme Programı’na katıldığımdan beri hedefim bu takım için yarışmaktı.”

“Bu inanılmaz fırsat, yarışlar kazanma ve dünya şampiyonluğu mücadelesi verme hedeflerim kapsamında bir sonraki adım olacak.”

“Red Bull her zaman şampiyonluk ve galibiyet mücadelesi veriyor. Benim de istediğim şey bu.” dedi.

Gasly ayrıca, Toro Rosso’daki takım patronu Franz Tost’a da kendisine verdikleri destekten dolayı minnettar olduğunu söyledi.

Red Bull’un Gasly’i duyurmasıyla, gelecek sene için Toro Rosso’da en azından bir boşluk çıkmış oldu. Brendon Hartley’in henüz gelecek sene için anlaşması bulunmuyor ancak alternatifler kısıtlı olduğu için kalma şansı bulabilir.

Kesin olan diğer koltuk için henüz netleşen bir isim yok. Red Bull pilot havuzunda yer alan Avrupa F3 şampiyonası lideri Dan Ticktum favori konumunda ancak gelecek sene süper lisans alamama riskiyle karşı karşıya.

Bir diğer seçenek ise, kendi havuzu dışından bir pilotla anlaşmak olabilir. McLaren’da Stoffel Vandoorne takımdan gönderilirse, Belçikalı sürücü Toro Rosso’ya geçiş yapabilir.

Bir diğer çözüm ise, Red Bull’un Hartley’de yaptığı gibi eskiden desteklediği daha olgun isimlerden birisini takıma döndürmesi. Bu kapsamda Formula E’de şampiyon olan Sebastian Buemi ya da Jean-Eric Vergne Formula 1’e dönebilir.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...