Klasik cep telefonu satışları akıllı cep telefonlarını solladı

Share

The Independent’a konuya ilişkin yer alan habere göre, 2017’de yıl dünya genelinde ‘sadece arama yapabilen’, eski model cep telefonlarının satışlarında yüzde 5 artış gerçekleşti. Haberde, söz konusu dönemde akıllı telefon satışlarındaki artış yüzde 2’lerde kaldı.

Haberde, satışlardaki artışa gerekçe olarak “İnsanlar bağlantılarını koparmaya ve daha huzurlu olmaya çalışıyor” değerlendirmesine yer verildi.

İnsanlarda teknolojiden kaçınmaya yönelik bir eğilim olduğu vurgulanan haberde, gazeteye konuşan ‘dijital detoks uzmanı’ Tanya Goodin, “Bu sonuca şaşırmadım. Yazılım şirketleri göz bebeklerimizi ekranlara yapıştırmak için ellerinden geleni yaparken, biz yavaş yavaş akıllı telefonları kapatmanın buna bir ara vermek anlamına geleceğini anlıyoruz” şeklinde görüş paylaştı.

İngiltere’de geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada ise, insanların yüzde 78’inin akıllı telefonsuz bir hayat düşünemediği sonucu dikkat çekmişti.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...