The Big Bang Theory 12. sezon sonunda bitiyor

Share

The Big Bang Theory televizyon tarihinin en uzun soluklu, multi-kamera ile çekilen dizisi. 279 bölüm ve şimdiye kadar 11 sezon boyunca yayınlanan dizi rekor üstüne rekor kırdı ve sadece 11. sezonunda dünya çapında 18.9 milyon izleyici sayısına ulaştı. Ancak The Big Bang Theory yapımcılarının yeni sezonda hayranlarına kötü bir haberi var.

The Big Bang Theory’nin 12. sezonu 24 Eylül’de tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de başlayacak. Dizinin hayranları CBS Entertainment Başkanı Kelly Kahl’ın “12. sezonda The Big Bang Theory’nin biteceğini sanmıyorum. Dizinin yapımcısı Warner Bros ile birkaç sezon daha çekmek için görüşmelerimiz sürüyor” açıklamasının ardından birkaç hafta geçmemişken Sheldon ve arkadaşlarının bu sezon final yapacaklarını duyunca çok şaşırdı. Geçtiğimiz sezon boyunca 18.9 milyon izlenme sayısına ulaşan The Big Bang Theory’nin neden sona erdiği merak konusu olmuştu, ancak bunun sebebi de belli oldu.

Sheldon (Jim Parsons), Leonard (Johnny Galecki), Raj (Kunal Nayyar), Howard (Simon Helberg), Penny (Kaley Cuoco), Bernadette (Melissa Rauch) ve Amy’yi (Mayim Bialik) merkezine alarak bilim dünyasına keyifli bir bakış açısı getiren The Big Bang Theory izlenme sayısı ve en uzun soluklu dizi olmasının yanı sıra en pahalı yapımlardan biri. Warner Bros şu anda bölüm başına her bir oyuncuya 1 milyon dolar ödüyor ve yeni bir sezon daha çekilmesi için kontratların yenilenmesi gerekiyor. 2017 yılında yapımcılar 11. ve 12. sezon için oyuncularla sözleşme imzaladı ancak, aktörlerin ücretlerinin sürekli artış trendinde olduğu The Big Bang Theory, Warner Bros’a daha pahalıya mal olacağı için şirket diziyi sona erdirme kararı aldı.

Bununla birlikte oyuncuların şu anda aldıkları ücretten daha azına razı olarak yapımcıların kapısını çalması da ihtimaller dahilinde. Bu durumda stüdyonun sergileyeceği tavır hayranların beklentisini karşılayabilir. Dizinin yapımcıları 12. sezonun sonunda final yapmaları durumunda takipçilerine beklentilerine yakışır bir final bölümü çekeceklerinin sözünü verdi ancak, Warner Bros’taki patronlar daha azına razı olmaları muhtemel oyuncuların The Big Bang Theory’nin sona ermemesi için ricacı olmaları halinde kararını gözden geçirmek isteyebilir.

The Big Bang Theory kazandığı ödüller

Özellikle 18-35 yaş grubu gençlerin büyük ilgi gösterdiği The Big Bang Theory 2007 yılında yayınlanmaya başladı. Dahi teorik fizikçi Sheldon Cooper’ın yetişkinlerin dünyasına adapte olmaya çalışırken yaşadığı ve etrafındaki insanlara yaşattığı kaosu konu edinen dizide birbirinden renkli karakterler yer alıyor. Sheldon’un ev arkadaşı Leonard, çekilmez ev arkadaşının en büyük destekçisi olurken bir yandan da yan kapı komşusu ve Cheesecake Factory’de garsonluk yapan ve oyunculuk dersleri alan Penny’yi tavlamaya çalışıyor. Sheldon ve Leonard’ın hikayesi Hintli astrofizikçi Rajesh ve aynı zamanda bir astronot olan mühendis Howard’ın aralarındaki tuhaf ilişki ile tamamlanıyor. Bernadette ve Amy’nin de hikayeye dahil olmasıyla birlikte dahi üniversiteli gençlerin dünyalarındaki eksik parçalar da tamamlanmış oluyor.

İlk bölümünün yayınlandığı tarihten itibaren 51 kez Emmy ödülüne aday gösterilen The Big Bang Theory 10 kez ödülü kazanmayı başardı. Bununla birlikte 7 kez de Altın Küre’ye aday gösterilen dizinin dünya çapında büyük bir hayran kitlesi mevcut.

Yapımcılığını Chuck Lorre, Bill Prady, Steven Molaro ve Steve Holland’ın üstlendiği The Big Bang Theory’nin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü yıldızlar yer alıyor. Şimdilerde Jim Parsons, Johnny Galecki ve Kunal Nayyar’a A sınıfı Hollywood aktörleri listesinin kapılarını açan dizi TBS ve Warner Bros Television ortak yapımı.

The Big Bang Theory bilim dünyası tarafından da destekleniyor

The Big Bang Theory sadece komedi dozuyla değil, aynı zamanda bilimsel olarak da tatmin edici içeriğiyle saygıyı hak ediyor. Bilim dünyası diziye olan saygısını göstermek üzere eline geçen her fırsatta The Big Bang Theory dizisine ve oyuncularına selam göndermeyi ihmal etmiyor. Dizinin baş karakteri Sheldon’ın bir şaka yaptığı zaman bunu vurgulamak için kullandığı Bazinga kelimesi defalarca yeni bulunan hayvan türlerine isim oldu. Bir arı türüne Euglossa Bazinga, yeni bulunan bir deniz anası türüne Bazinga Rieki adı verilirken, Columbus hayvanat bahçesindeki bir maymuna da Dr. Sheldon Cooper adı verildi.

Akademik camiadan da The Big Bang Theory’ye destek sürüyor. 2015 yılında ilk defa bir televizyon dizisinin onuruna burs programı açıldı. UCLA’da maddi durumu iyi olmayan ve bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik dallarında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için The Big Bang Theory bursu veriliyor.

Ayrıca teknoloji dünyasının dev isimleri Bill Gates ve Elon Musk ve geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden dahi fizikçi Stephen Hawking de diziye konuk oyuncu olarak destek verdi.

Mydoviz

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...