Pocophone F1 Türkiye’de satışa sunulacak mı?

Share

Bildiğiniz üzere Xiaomi, 22 Ağustos‘ta en ucuz Snapdragon 845 işlemcili telefonunu tanıtmıştı. Tanıtımın ardından yeni amiral gemisinin hangi ülkelerde satışa sunulacağı oldukça merak ediliyordu. Hindistan ve Çin dışında 50 farklı ülkede satışa sunulacağı açıklanan listede Xiaomi Pocophone F1 Türkiye için de satışa sunulacağı belli olmuştu.

Bu yılın merak edilen telefonlarından biri olan Xiaomi Pocophone F1 özellikleri ve fiyatıyla tüm kullanıcıların dikkatini çekmeyi başardı. En ucuz Snapdragon 845 işlemcili akıllı telefon ünvanına sahip olan Pocophone F1, ülkemizde de satışa sunulacağı lansman sırasında açıklanmıştı.

Fakat bugün yaşanılan gelişmelere bakacak olursak, Türkiye’nin satış listesinden listeden çıkartıldığını görmekteyiz. Xiaomi’nin ülkemizdeki resmi distribütörü Evofone ise henüz yaşanılan bu gelişme hakkında bir açıklama yapmadı. Aşağıdan Pocophone F1‘in hangi ülkelerde satışa sunulacağını gösteren listeyi inceleyebilirsiniz.

Xiaomi Pocophone F1 Türkiye

Poco F1 özellikleri neler?

Xiaomi’nin bir süredir gündemde yer alan yeni favorisi Poco F1, 2.8 GHz saat hızında çalışan Snapdragon 845 işlemcisinden gücünü alıyor. Rakiplerinden farklı olarak ise modelde ısıyı %300 daha hızlı dağıtabilen LiquidCool soğutma teknolojisi kullanıyor.

Sektörde görmeye alıştığımız cam arka yüzeylerin aksine Poco F1 modelinde çok daha dayanıklı ve daha uygun fiyatlı sert kaplamalı polikarbonat kullanılmış. Ancak özel üretim bir çok daha dayanıklı sürümün çok yakında geleceğininde sinyalleri verildi.

6.18 inç büyüklüğünde çentikli bir ekrana sahip olan model, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Yapay zeka destekli 12 Megapiksel ve 5 Megapiksellik arka kameraya ek olarak 20 Megapiksellik ön kamera modelde kullanılmış.

6 ve 8 GB RAM seçeneklerinin bulunduğu modelin 64, 128 ve 256 GB dahili depolama seçenekleri mevcut. Quick Charge 3.0 destekli 4000 mAh bataryadan gücünü alan Poco F1, özelleştirilmiş MIUI arayüzünü kullanıyor.

Fiyatlar ise 6/64 GB sürüm için yaklaşık olarak 300 dolar, 6/128 GB sürüm 340 dolar, 8/256 GB sürüm ise 415 dolar olarak açıklandı. Özel kaplamalı sürüm ise 430 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...