Lady Diana’nın kayıp gelinliği

Share

Meghan Markle’ın Givenchy gelinliği ya da Kate Middleton’ın Sarah Burton imzalı gelinliği ortada henüz yokken Prenses Diana’nın ikonik gelinliği vardı. ‘O’ gelinliğin başına en ufak bir kaza gelmesi durumunda ekranlara kitlenen 750 milyon kişi bambaşka bir gelinlikle karşılaşacaktı.

Evet, Prenses Diana’nın 1981’de Prens Charles’la evlenirken giydiği, 7,5 metre uzunluğundaki kuyruğuyla çok konuşulan Elizabeth ve David Emanuel imzalı gelinliğinin yedeği vardı. David Emanuel, kaşla göz arasında, Lady Diana’nın bile ruhu duymayacak şekilde, meşhur gelinliğin Madame Tussauds’da sergilenecek başka bir alternatifini daha yaptı. Orijinal gelinliğin düğün gününden önce halka sızdırılması ya da başına herhangi bir şey gelmesi durumunda yedek bir gelinlik tasarlayan David Emanuel, Lady Diana’ya bu fikrinden hiçbir zaman bahsetmedi: “Yedek gelinliği Diana üzerinde hiçbir zaman denemedik. Bu konuyu kendi aramızda tartışmadık bile.”

Ä°lgili resim

Lady Diana’nın alternatif elbisesi orijinal düğün elbisesinden daha basitti, ama yedeğinde de aynı fildişi rengi ipek kumaş kullanıldı. Fakat alternatif gelinlik hiçbir zaman tamamlanamadı. Düğün zamanı Lady Diana’nın yoğun temposunda prova için vakit yaratmanın ne kadar zor olduğunu söyleyen moda tasarımcısı Elizabeth Emanuel: “Gelinliğin sadece dörtte üçü tamamlanmıştı – tamamlamak için zamanımız olmadı, bu yüzden rötuş bile yapılmadı.”

Gelinlik, düğünden sonra mistik bir şekilde kayboldu. Elizabeth Emanuel: “Gelinlik uzun zamandır prova odasında asılıydı ve sonra ortadan kayboldu. Onu satıp satmadığımızı bilmiyorum. O zamanlar çok yoğunduk. Bir gün bir yerlerden çıkacağına eminim!”

lady diana wedding ile ilgili görsel sonucu

İkinci gelinlikler artık asil gelinler için oldukça yaygın bir hale geldi. Bunun için çok uzağa bakmanıza gerek yok: Meghan Markle, Givenchy gelinliğiyle görüldükten sonra sahne kıyafetini değiştirip, resmi tören sonrası sade ve seksi Stella McCartney gelinliğiyle kapanış yapmıştı.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...