BİM’in sattığı Apple aksesuarları sahte çıktı

Share

Ülkemizde oldukça sevilen market zincirlerinden BİM, belirli dönemlerde sattığı akıllı telefonlar ile büyük ilgi görüyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda iPhone aksesuarları Apple’dan çok daha ucuza satılınca büyük beğeni toplamıştı.

Ancak, lisanslı olduğu belirtilerek satılan bu aksesuarların aslında sahte olduğu iddia ediliyor. Apple’ın Türkiye’de bulunan avukatlarının Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla 7 Mayıs tarihinde BİM’e bir ihtarname gönderdiği belirtiliyor.

Gönderilen ihtarnamede Apple’ın yaptığı incelemeler sonucunda mağazalarda satılan ürünlerin Apple tarafından üretilmediği, taklit ürün olduklarının tespit edildiği belirtildi. Ayrıca, bu ürünlerin satışına derhal son verilmesini isteyen Apple’ın ürünlerin temin edildiği yerin bildirimlesini istediği belirtiliyor.

Basındaki iddialara göre Apple’ın, taklit ürünlerin derhal imha edilerek teslim edilmesini istediği vurgulanıyor. BİM’in orijinal olmayan ürünlerin satışına son verdiğini ve bundan satmayacağını yazılı olarak Apple’a bildirilmesi talep edildi.

Apple sahte aksesuarların kullanımının tehlikeli olduğunu özellikle uyarırken, BİM’den henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...