Ne Okuyalım: Serinletici Kitap Rafı

Share

Yaz mevsimi sonsuza kadar süremez miydi soruları aklımızı kurcalarken kendimizi kitap sayfalarının arasında kaybetmenin iyi bir fikir olduğunu düşündük. Serinletici Kitap Rafı’nda bu hafta yine birbirinden güzel iki kitap sizleri bekliyor. Yaz bitmeden yazı özleyenlere ve hiç bırakmamacasına güneşe sarılmak isteyenlere ithafen…

Keyifli okumalar!

Aslı E. Perker / Sufle

23 dile çevrilen, The Independent, Daily Mail gibi gazetelerin tavsiye listelerine üst sıralardan giren ve dünya okurlarıyla buluşan Sufle, beklentilerin, hayal kırıklıklarının ve umudun romanı. Sufle hayatın tarifi gibi, mutluluğun gizli reçetesi gibi, neredeyse bir yaşam felsefesi çünkü!

Bir tarif, İstanbul’dan Ferda’yı, New York’tan Lilia’yı, Paris’ten Marc’ı ve aslında dünyanın hemen her yerindeki insanları ortak paydada birleştiriyor. Bu üç kişi de kendilerini “dünyanın en mutsuz insanı” olarak görmekte ve büyük sorunlarla baş etmekteyken, evlerinin mutfakları onlar için terapi merkezine dönüşüyor. Çünkü hayata tutunmak için bir hedefleri var artık: Mutlu olmak…

Peki kıvamı, zamanlaması, malzemeleriyle tam tutturulmuşken, mükemmelliğine bakıp “Oldu, işte!” dendiği anda ortasının çökmesiyle ünlü sufleyi, “kusursuz” biçimde yapmak onlar için bir ütopya olmaktan çıkabilecek mi?

Paul Sussman / Saklı Vaha

Büyüyle mühürlendi… Görmeye çalışanlar onu asla göremedi…Ve yalnızca aramayanlar bulabildi

Her şey MÖ 2152 yılında seksen rahibin Mısır’daki Batı Çölü’nde gizlice yola çıkmasıyla başlar. Yanlarında örtüyle kaplı gizemli bir sandık vardır. Dört hafta sonra hedefe ulaşıp görevi tamamladıklarında ise rahiplerin boğazı kesilir.

4000 yıl sonra Mısır’da profesyonel tırmanışçı Freya Hannen, Sahra Çölü kâşifi olan ablası Alex’in cenazesine katılır. İntihar ettiğine inanmadığı için de gerçeği araştırmayı kafasına koyar. Alex’in arkadaşı İngiliz akademisyen Flin Brodie kendini Saklı Vaha’yı ve bu vahada bulunduğuna inanılan doğaüstü güçlere sahip Benben Taşı’nı bulmaya adamıştır.

Binlerce yıl önce yaşanan rahip ölümlerinden Alex’in şüpheli intiharına kadar uzanan gizemli olayların su yüzüne çıkması Saklı Vaha’nın bulunmasına bağlıdır. Böylece Flin ve Freya, Yosemite Ulusal Parkı’nın baş döndüren kaya duvarlarından Kahire’nin kalabalık arka sokaklarına, Nil Vadisi’ndeki görkemli tapınaklardan uçsuz bucaksız Batı Çölü’ne uzanan tehlikeli bir maceraya atılırlar.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...