AVM’ler, yüzde 80 artan Euro’nun maliyetlerini karşılayamaz

Share

Yabancı fonların bünyesinde bulunan AVM kiralarına ilişkin açıklamada bulunan Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, kur  bedelini perakendecinin sırtlandığını ifade etti. Yıl içerisinde yaşanan döviz kurlarındaki oynaklık neticesinde euronun yüzde 80 oranında arttığına işaret eden Orakçıoğlu, bu maliyetleri kimsenin karşılayamayacağını kaydetti.

Bazı AVM’lerin döviz kurları sonrasında artan kira bedellerine yönelik duyarlı davrandığının altını çizen Orakçıoğlu, yabancı fonların sahip olduğu AVM’lerin uzayda yaşıyor gibi davrandığını belirtti. Yabancı fonların bu davranışının sektörün büyümesini engellediğini bildiren Orakçıoğlu, üstelik kur bedelini de perakendecilere yüklediklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın  yaptığı AVM’lerde dövizle kiralama ve satış dönemine son verileceği açıklamasına değinen Orakçıoğlu, yabancı fonların sahip olduğu AVM’lerin duyarsızlığından ötürü bu durumdan oldukça memnun olacaklarını bildirdi.

Dövizle mağaza kiralayan markaların kiraları karşılayamayacağını belirten Orakçıoğlu, Ağustos ayında kira bedellerinin yüzde 10 oranında arttığını anımsattı. Eylül ayında bu rakamın daha da artacağını öngören Orakçıoğlu, yüzde 40 oranına varan artışların söz konusu olacağını belirtti.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...