Fiyatları aynı kaldı ama gramajları düştü

Share

Bazı markalar, yükselen döviz kurlarını fırsat bilerek ürünlerin fiyatlarını sabit tutuyor gibi göstermeye başladı. Vatandaşları bu şekilde kandıran markalar, gramajda düşürüme gidince Ticaret Bakanlığı duruma el attı.

Sabit fiyatlı ama düşük gramajlı ürünler, vatandaşları tuzağına düşürüyor. Normalde ürünlerin gramajları küsuratsız rakamlardan oluşuyor: “100-200-250-850” gibi. Ancak bazı markalar gramajları “111-130-225-960” gibi seviyelere çıkardı. Deterjan, çikolata, kuruyemiş gramajlarında özellikle boy gösteren gramaj farkı vatandaşların dikkatini çekince büyük tepki aldı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tüketicileri Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Şükran Eroğlu, bu durumun yasal suç olduğunu ve vatandaşların resmen kandırıldığını beyan etti. Gizli zam yapmaya kimsenin hakkı olmadığını vurgulayan Eroğlu, gramaj azaltma veya zam yapılacaksa müşterinin bilgilendirilmesinin yasal zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Bazı markaların döviz kurlarında yaşanan oynaklık neticesinde yüzde 10-30 arasındaki zamları ürün fiyatlarına yansıttığını ifade eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, 80 gramlık ürünün fiyatını arttırmamak için gramajı düşüren markalar olduğunu ancak bu durumun müşteriyi kandırmak olduğunu dile getirdi.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...