F1: Vandoorne sezon sonunda McLaren’dan ayrılıyor

Share

McLaren, bugün yaptığı açıklama ile Stoffel Vandoorne’un sezon sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu.

2013 yılında McLaren’ın genç sürücü akademisine katılan Vandoorne, 2014 yılında takımın test sürücüsü haline gelmiş ve 2015 yılında GP2’de şampiyonluğa ulaşmıştı.

2016 Bahreyn GP’de Fernando Alonso yerine McLaren’la ilk F1 yarışına çıkarken, ilk yarışından puanla ayrılarak herkesi şaşırtmıştı.

2017’de Jenson Button yerine McLaren’ın tam zamanlı yarış pilotu olurken, Fernando Alonso’nun yanında gösterdiği performansla hayal kırıklığı yarattı.

Bu yılki tüm sıralama turlarında Fernando Alonso’ya geçilen Vandoorne, ilk dört yarışın üçünden puanla ayrılmasına karşın o günden bu yana puan yüzü göremedi.

Sonuç olarak McLaren bugün yaptığı açıklamada Vandoorne’un yeni sezonda kendileri adına yarışmayacağını resmen duyurdu.

Stoffel Vandoorne, ayrılık açıklamasında şu sözleri kullandı: “Son beş yıl içerisinde bana inanarak yatırım yapan McLaren’a minnettarım. McLaren’a genç bir pilot olarak katıldım ve burada test ve gelişim pilotluğundan yedek pilotluğa, oradan da tam zamanlı yarış pilotluğuna uzanan önemli bir sürecin içerisinde bulundum.”

“Umut ettiğimiz başarıları elde edemememize rağmen, McLaren için son iki sezonda yarışmaktan büyük keyif aldım ve takımdaki herkesle harika bir ilişkiye sahiptim.”

“McLaren’da geçirdiğim zamanlar, kariyerim için harikaydı. Muhammed Bin Essa Al Khalifa ve Mansour Ojjeh’e bana Formula 1’de mücadele etme ve gelişme fırsatı verdikleri için minnettarım.”

“Kalan yedi yarışta her şeyimi ortaya koymayı planlıyorum ve geleceğimle ilgili planlarımı vakti geldiği zaman açıklayacağım.”

McLaren’de 2019 yılında Stoffel Vandoorne’un yerine Lando Norris’in yarışacağı açıklandı.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...