Huawei Locator ile eşyalarınızı GPS üzerinden takip edin

Share

FA 2018 fuarında tanıtılan Huawei Locator sayesinde kaybolan eşyalar GPS yardımıyla kolaylıkla bulunabilir hale gelecek.

Bu da, özellikle sıklıkla yolculuk yapanları hayatını ciddi anlamda kolaylaştıracak bir teknoloji. Telefon ile Huawei Locator (ayrı bir SIM kart ile çalışacak) cihazınızın bağlantısını kurduktan, konum belirleme özelliği sayesinde, Locator’un konumunu telefonunuzdan takip edebileceksiniz. Böylece Locator’ın bağlı olduğu bir şeyi kaybettiğinizde telefonunuzdan yerini görebileceksiniz. Cihazın bu işlevleri tam dolu bir batarya ile 15 gün yerine getireceği belirtiliyor.

Küçük boyutlara sahip olan cihazın, her ne kadar küçük olsa da, cüzdanda kullanılması pek mümkün değil. Daha çok bagaj, sırt çantası, evcil hayvan ve bisiklet gibi eşyalarda kullanımı uygun görülüyor. Bunların yanı sıra cihaz, IP68 sertifikası ile de suya ve toza karşı dayanıklılık sağlıyor.

Hangi ülkelerde, ne zaman, ne kadarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacağı henüz bilinmeyen Locator’a ait bu bilgilerin en kısa zamanda resmi olarak açıklanması bekleniyor. Cihazın Türkiye’de satış sunulma ihtimali, düşük de olsa mevcut.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...