‘Ferrari, Monza öncesi Raikkonen’e kendisiyle devam etmeyeceğini söyledi’

Share

Geçtiğimiz haftalarda Kimi Raikonen’in Ferrari ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı yönünde haberler çıkmıştı ve ibre yeniden Fin pilottan yana gibiydi.

Ama İtalya GP ile birlikte söylentiler tam tersine döndü ve gelecek yıl Charles Leclerc’in Ferrari’ye adım atacağı ifade ediliyor.

Sergio Marchionne, hayatını kaybetmeden önce Charles Leclerc’le bir ön sözleşme imzalamıştı ve Monacolu sürücünün gelecek yıl Ferrari’ye geçmesini istiyordu.

Buna rağmen Maurizio Arrivabene, Marchionne’nin ölümünün ardından Raikkonen’le bir yıl daha devam etmek istediği için yeni sözleşme görüşmelerine başladı.

Yine de nihai karar Leclerc’den yana çıkmış gibi görünüyor.

Autosprint/Corriere della Serra’ya göre John Elkann (şirketin başkanı) Monza’daki yarıştan önce Raikkonen’e 2019’da kendisiyle yarışmayacaklarını bildirdi.

Bu da Raikkonen’in cumartesi ve pazar günü Sebastian Vettel’e yardımcı olmamasını açıklıyor gibi görünüyor.

Vettel özellikle pole pozisyonunu kaptırmasının ardından oldukça sinirli gözüküyordu.

Raikkonen İtalya’da yaptığı açıklamada henüz geleceğinin belli olmadığını ve elinde bazı seçenekler olduğunu söylüyordu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...