Topuklu ayakkabılarla rahat etmenin yolu

Share

Topuklu ayakkabılar, yoğun iş toplantılarına yetişmeye çalışırken ya da çok sevdiğimiz müziklerin çaldığı eğlenceli bir mekanda dans ederken ufak bir ağrı ile bütün enerjimizi almaya başlar. Topuklu ayakkabıların verdiği bu acıya ise sonunda dayanamayıp ayağınmızdan çıkarır, düz bir ayakkabı giyer ve kombinimizi değiştirmek zorunda kalırız.

Ancak her kadının başına gelen bu acıyı daha az çekmek için size küçük bir tüyo verelim.

Evinizde bulunan herhangi bir spreyli şişenin içine soğuk su koyun. Bu soğuk suyu deri topuklu ayakkabınızın iç ve dış tabanına sıkın. Suyun deri ayakkabınızı nemlendirdiğini anladığınız an su sıkmayı bırakın.

Sıktığınız suyun ayakkabınızı sadece nemlemdirmesini sağlayın ve çok ıslatmamaya çalışın. Daha sonra su ile nemlendirdiğiniz ayakkabınızı giyin ve ayağınızda kurumasını bekleyin. Çünkü ıslanan deri ayakkabı ayağınızın şeklini alarak kuruyacaktır. Böylece ayak şeklinizi alan topuklu ayakkabı ile gün boyunca daha rahat edeceksiniz.

Ancak şu da unutulmamalıdır ki bu yöntemi sadece deri ayakkabılarınızda uygulayabilirsiniz.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...