AirDrop hatası yolcu uçağını karıştırdı

Share

Geçtiğimiz hafta sonu Kaliforniya’dan kalkış yapacak olan bir yolcu uçağı bir AirDrop hatası yüzünden 90 dakikalık gecikmeyle kakış yapmak zorunda kaldı.

Hawai Hava Yolları’nın Oakland’dan Maui’ye gerçekleştirilecek olan 23 numaralı uçuşunun hemen öncesinde ilginç bir durumla karşılaşıldı. AirDrop aracılığıyla rastgele en az 15 kullanıcıya ölen bir çocuğa ait fotoğrafın gönderildi ve bir anda uçaktaki yolcular telaşa kapıldı.

Durumdan şüphelenen bazı yolcular, fotoğrafı uçuş ekibi ile paylaştılar ve pilotlar uçağı geri döndürdü.

Bütün duruma 15 yaşında bir lise öğrencisinin sebep olduğu ortaya çıktı. Öğrencinin tıbbi biyoloji sınıfında hazırlanan sahte bir fotoğrafı annesiyle paylaşmaya çalıştığı sırada bu durumun yaşandığı dile getiriliyor.

AirDrop Hatası

Çocuk mankenininin bulunduğu fotoğrafın yolcuların kafasını karıştırdığı, bu sebepten dolayı yolcuların uçuş ekibi ve pilotlarla durumu paylaştıkları gelen bilgiler arasında.

AirDrop aracılığıyla fotoğrafın o kadar çok kişiye gönderilmesinin sebebi olarak ise gencin, annesinin AirDrop kullanıcı ismini bilmemesi olarak öne sürülüyor. Bu yüzden uçaktaki en az 15 kişiye fotoğrafı gönderdiği belirtiliyor.

Sorgulamanın ardından genç ve annesi uçağa alınmadı, ancak ertesi gün için başka bir uçağa bindirildiler. 90 dakikalık bir gecikmeden sonra 23 numaralı uçuş gerçekleşti. Çeşitli kaynaklar, uçak içinde biber gazının da kullanıldığını aktarıyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...