LeBron’un favorisi: Dirk Nowitzki

Share

Günümüzde NBA’in en tecrübeli oyuncularından ikisi LeBron James ve Dirk Nowitzki. Hâl böyle olunca da iki efsanevi isim uzun yıllardır birbirlerine karşı mücadele ediyorlar ve Los Angeles Lakers‘ın kralı, Alman efsaneye büyük bir saygı duyuyor.

ALBA Berlin’in tesislerinde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren ve kendisine Dirk Nowitzki hakkındaki görüşleri sorulan LeBron James, şunları söyledi:

“İnanılmaz. Gelmiş geçmiş en sevdiğim oyunculardan biri. Yeteneği, o boyla yapabildikleri, şut yeteneği, yıllardır takımının, organizasyonun bir parçası olan oyuncular için feda edebildikleri ve sadakati zaten her şeyi gösteriyor. Gerçek bir profesyonel. Her yıl daha iyi oluyor ve ayakları yavaşladığında bile oyununu kendisini hâlâ etkili kılacak şekilde genişletti. Harika biri…

Ne zaman tek ayak üzerinde sıçrayıp şut atsanız herkes bunu Dirk’ten kapmıştır. Benim cephanemin büyük bir parçasını bu şut oluşturmuyor ama zaman zaman bu şuta başvuruyorum. Savunulamıyor bu şut. Ayrıca tabii o şutu atarken 2,10’un üzerinde olmasının da faydası oluyor.”

dennis smith jr lebron james ile ilgili görsel sonucu

Elbette iki oyuncu arasındaki en ünlü karşılaşma 2011 yılında yaşanmış ve Dirk Nowitzki’li Dallas Mavericks, final serisinde LeBron James’li Miami Heat‘i geçerek şampiyonluğa ulaşmıştı.

Eurohoops.net

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...